AIK kom undan med blotta förskräckelsen mot FFF


Gustaf Nilsson har förstärkt Falkenberg efter en svår tid i Häcken – anfallaren är tillbaka i moderklubben för att få fart på både självförtroende och målproduktion.

Han hamnade omgående i centrum i matchen mot AIK – Nilsson var inblandad i många situationer offensivt och hade fler än en chans att avgöra matchen för FFF. I en situation med Robin Tihi föll Nilsson i straffområdet; sett till reprisbilderna borde Kristoffer Karlsson dömt straff, men Nilsson varnades i stället för protest. Stora protester följde men Karlsson var obeveklig. 

Trots det var det AIK som tog ledningen i första halvlek. Henok Goitom gjordes klumpigt ned av Calle Johansson, straff dömdes och Sebastian Larsson klev fram. Johan Brattberg räddade i förstaläget, men returen gick tillbaka till Larsson som enkelt rullade in ledningsmålet.

FFF närmst segern

Falkenbergs kvittering kom i den femte tilläggsminuten av första halvlek – Jakob Haugaard kom alldeles för långt ut och boxade inte bollen bättre än att Karl Söderström enkelt och precist kunde nicka in kvitteringen. 

I andra halvlek var det sedan hemmalaget som hade de största och bästa lägena till att göra ett ledningsmål, men AIK lyckades hålla undan och få med sig en poäng till Stockholm. Det oavgjorda resultatet innebär AIK:s åttonde raka match utan seger. 

Gustaf Nilsson var märkbart besviken efter matchen:

– Jag tycker att straffen är solklar, jag fattar inte hur han inte kan ta den. Jag är först på bollen och petar fram den och sen blir jag upphakad… Jag fattar inte det faktiskt.

Hur frustrerande är det?

– Det är frustrerande, speciellt när de hade fått en i första halvlek.

Alla snackisar från Allsvenskan med Noa Bachner, Daniel Kristoffersson och Philip Gaddexpressen

Related posts

lämna en kommentar