Emmanuel Banda har haft en tuff start i Djurgården


Han var helt utanför truppen under Djurgårdens fem första allsvenska matcher. 

Sedan fanns han på bänken, men utan att få hoppa in. 

Mot ÖSK blev det en startplats – Emmanuel Banda tackade för förtroendet och gjorde 1–0 för Djurgården när de regerande mästarna till slut slog Örebro med 3–0.

Nu berättar Emmanuel Banda om ett tufft första halvår i Stockholm efter en ännu tuffare tid i Belgien och Oostende.

– Det har varit en svår resa. Att inte ens få vara i truppen under de första matcherna var knäckande och hjärtekrossande. Det var en lättnad att bli uttagen i truppen, från då var det bara att börja jobba hårt för att få speltid och att ta chansen varje gång den kom, säger Banda och fortsätter:

– Det tog tid att anpassa sig till hur vi spelar, och eftersom vi inte hade några träningsmatcher så tog det extra lång tid. Jag tittade mycket på video och tränade i detalj för att kunna komma in i det, samtidigt som jag fick mycket feedback från Thomas. Främst handlade det om att göra de enkla sakerna och slipa bort alla dumma misstag. Att kunna visa potentialen och vad jag kan… Det känns väldigt skönt.

”Trodde aldrig att jag skulle hamna här”

Trea i allsvenskan efter halva serien och ett kommande Champions League–kval mot Ferencvaros för Emmanuel Banda och Djurgården – en verklighet som zambiern inte trodde var möjlig för honom personligen.

– Jag trodde aldrig att jag skulle spela CL efter vad som hänt de senaste åtta månaderna, än mindre att komma till ett lag som Djurgården. Jag är tacksam mot min agent och Bosse som lät mig få chansen. Att vi är tre olika målskyttar i dag säger en del om att vem som än får chansen kommer att straffa motståndet, säger Banda.

Mot Örebro kom premiärmålet i Djurgårdströjan efter en fin hörna från Aslak Fonn Witry.

– Det är mitt tredje med huvudet och det senaste kom för sex år sedan!expressen

Related posts

lämna en kommentar