Elias Pettersson stekhet när Vancouver Canucks vann


Men den störste hjälten var på nytt unge lagkaptenen Bo Horvat, 25, som liksom i premiären var tvåmålsskytt.

Vid 1-0-målet vände Horvat ut och in på i tur och ordning Vladimir Tarasenko och Jaden Schwartz innan han pricksköt pucken förbi Jordan Binnington efter en rush i numerärt underläge.

Horvats segermål i förlängningen kom efter en lysande framspelning från backtalangen Quinn Hughes.

Unga, fräcka och speediga Vancouver visade an en gång att man inte låter sig knäckas av motgångar i matcherna. Inte ens nu när det är Stanley Cup.

Man tappade en 3-1-ledning i den sista perioden. Blues kvittering kom med bara sju sekunder kvar när David Perron styrde in ett skott på tennis.

Elias hade stor del i segern

– Det var frustrerande när deras kvitteringsmål kom där just före slutsignalen, men vi samlade ihop oss inför förlängningen och fokuserade på att få till ett segermål. Och det lyckades vi ju med, sa Elias Pettersson med ett leende under den tv-sända presskonferensen efter matchen.

Elias hade stor del i segern.

Han stod för framspelningen till Tanner Pearsons 2-0-mål i power play efter 13.01 av den andra perioden. Pettersson slog en hård passning utifrån vänster mitt in i skottsektorn och där stod Pearson redo att klippa till, så fort pucken hamnade på klubbladet.

Elias gjorde sedan 3-1 själv på tennis – också den fullträffen kom i power play – när 5.36 hade spelats av den tredje perioden.

– Han har en sådan otrolig talang, Elias Pettersson. Att så snabbt förstå situationen och hitta rätt på tennis är imponerande. Elias är en kommande superstjärna i ligan, kommenterade förre NHL-målvakten Kevin Weekes i tv-studion hos NHL Network.

Canucks har nu besegrat St. Louis med 5-2 och 4-3 i de två första mötena i åttondelsfinalen, som avgörs i bäst av sju matcher.

Blues har det tungt i ”Bubblan” i Edmonton och har inte vunnit någon av de fem matcher man spelat där.

– St. Louis har svårt att hitta det där vägvinnande spelet, som tog dem hela vägen till Stanley Cupfinalen förra året. Man hänger inte riktigt med när Canucks ökar farten, analyserade Kevin Weekes.

Markström hyllas

TV-experterna i Nordamerika hyllar unisont Jacob Markström för hans målvaktsspel i Vancouverkassen.

Han sattes ordentligt på prov i nattens match.

– Markström står på huvudet igen och vinner målvaktsmatchen mot Jordan Binnington i Blueskassen också den här gången, berömde Pierre McGuire från Rogers Place i direktsändningen av matchen hos NBC Sports.

St. Louis försökte på nytt spela tungt och tufft mot Canucks unga stjärnor, men taktiken lyckades inte nu heller.

Alexander Edler drog ett jättelass i försvaret och spelade mest av alla sedan Tyler Myers tvingats avbryta matchen på grund av en skada.

Edler hade 29.22 minuters istid.

Loui Eriksson fick än en gång plats i andrakedjan ihop med Bo Horvat och Tanner Pearson och gjorde ingen besviken med sitt slit, inte minst i box play.

Alexander Steen var tillbaka i laguppställningen hos St. Louis efter att ha missat första mötet, då han enligt NHL var ”unfit to play”.

Lagen möts på nytt i Edmonton på söndag.expressen

Related posts

lämna en kommentar