Artisten Dotter gör unik dubbelspelning i vacker miljö i Kungsgården


Det är inom ramen för Kulturaktiebolagets initiativ Trädgårdslive som Christian Stjernström bokat Dotter för en konsert på Kungsgårdens herrgård söndag 6 september. Konserten har alltså ingenting att göra med Rix FM:s aktuella tävling där det går att vinna en spelning i sitt eget hem.

För att höra sig för om intresse fanns lade han i veckan ut en fråga i lokala facebookgruppen Vi som har bott eller bor i Kungsgården.

– Gensvaret har varit otroligt bra. Hela gruppen exploderade av positiva kommentarer, säger Christian Stjernström som också brasklappar:

– Sedan vet jag sedan tidigare att det är väldigt lätt att vara positiv i sociala medier, men ganska lång väg från att göra tummen upp till att trycka på köpknappen.

Med tanke på att det varit sådan strykande åtgång på de limiterade platserna till Sunnanäng kulturgård i Sandviken på konserter där med mindre kommersiellt gångbara artister än Dotter, borde det dock inte vara omöjligt att fylla två konserter med max 50 personer på vardera.

Biljetterna kommer att kosta 250 kronor och då ingår i överenskommelsen att Christian Stjernström fixar ljud och ljus själv. Om bokningsbolaget skulle stå för teknik hade de krävt 400 kronor per person.

– Det insåg jag skulle bli för mycket för en barnfamilj, så nu kommer jag starta en swishkampanj för att samla in till tekniken i stället, säger han.

Först hade han tänkt att anordna konserten i sin egen trädgård, men efter samtal med herrgårdens ägare, som har barn på samma förskola, blev det flytt. Planen är att Dotter ska stå på en trappavsats vid entrén och publiken sitter bakom fontänen i ett picknick-upplägg. Hanna Jämtsäter, en av artisterna i Hits For Yous krogshow kommer dj:a före och efter spelningen. Två spelningar kommer det bli klockan 16 och 19.

– Bokningsbolaget ville ha akustiskt, men jag ville hellre gå all-in. Det kanske blir en dj eller trumslagare till.

Christian Stjernström är även aktuell med nystartade skivbolaget Träffen Records, döpt efter fritidsgården i Sätra med samma namn. 14 augusti släpptes en remix på singeln “Strong” med hans eget projekt The Fruitfakes.

Dessutom startade han precis podcasten I Krilles skivväska på Soundcloud tillsammans med parhästen Patrik Svärd. Den går ut på att de två vännerna i varje avsnitt går i genom en av Stjernströms totalt tio cd-casar, 14 vinylväskor samt sju sjutumsväskor. Ur dessa väljer de med tärningsslag slumpmässigt ut låtar och diskuterar desamma.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar