Har Leo Messi fått nog av Barcelona nu?


På bänken i Bayern München satt Coutinho, på lån från Barcelona. Han värvades för över en miljard från Liverpool. På bänken i Barcelona satt två miljarder när säsongens viktigaste match skulle spelas. Och då räknar jag bara övergångssummorna för Antoine Griezmann och Ousmane Dembélé. Nu blir det nästan parodiskt men det Barcelona-fostrade och sedermera ratade mittfältsgeniet Thiago Alcantára hade lekstuga på mittplan i första halvlek mot sin gamla klubb.  

Och på tal om gammal. Det finns mycket bra att säga om Quique Setién men han är sannerligen inte rätt man att leda Barcelona. Precis som Maurizio Sarri var han en fotbollsromantisk chansning som inte gick hem. I Viasat-studion undrade Ola Andersson om man kunde sparka någon i halvtid. Kul, och han hade såklart en poäng. 

Barcelona krigade med Real Madrid om titeln länge, de fick en tuff lottning när de ställdes mot en av favoriterna till slutsegern i Champions League. Men det gick faktiskt inte att hitta en enda ljusglimt i kvartsfinalen. Senast man såg ett lag vika ner sig både fysiskt och mentalt som Barcelona gjorde på fredagskvällen var Brasilien i semifinalen 2014, då också mot hänsynslöst tyskt motstånd. 

Vad händer till exempel med Messi? Är de italienska tidningarna helt ute och cyklar när de kopplar pappa Messis Milano-fascination och grabbens lägenhetsinvesteringar i staden till en eventuell flytt? Rapporterna från Katalonien talar om en irriterad mästare som är långt från klar att köra hela vägen in i karriärskaklet i staden. Det här är klubbens första kris, i alla fall i Barcelona-mått mätt, sedan Messi började springa åttor runt motståndarna. 

Ter Stegen kanske kan rädda ett i övrigt hädiskt organiserat försvarsspel i varannan ligamatch men när stora, mäktiga, formstarka, blodtröstande Bayern München har vittring på en titel räcker han inte långt. I Lissabon verkade han dessutom ha inspirerats av kollegerna framför sig. Totalt sett stod Barcelona för en pinsam insats som kommer bli startskottet på en utrensning i de sportsliga leden. Setién lär vara den första som ryker, sen måste man bygga en plan för framtiden, och uppenbarligen räcker det inte med att spendera. När sedan Barcelona nystartar i september är jag för första gången osäker på om Messi står på planen. Kanske är de italienska tabloiderna något på spåren. Klart är att den bayerska asfalteringen i Lissabon kommer få monumentala konsekvenser. 8-2. 8-2! Finns det ens ett huvud kvar när svärden svingats klart?

LÄS MER: Barça förnedrat med 2–8 i CL-kvartsfinalenexpressen

Related posts

lämna en kommentar