Hammarby vill värva Mjällbys Moses Ogbu


Hammarby säljer anfallstalangen Emil Roback till AC Milan för omkring 15 miljoner kronor. 17-åringen har varit på plats i Milano och gjort den obligatoriska läkarundersökningen och skrivit på långtidskontraktet med en italienska storklubben. Affären väntas bli officiell inom kort. 

Säljer Roback till Milan 

Därmed får Hammarby in ett välkommet tillskott i kassakistan. Pengar som klubben nu kan spendera på nyförvärv. Enligt SportExpressens uppgifter tittar Bajen främst på att stärka offensiven, där Mjällbys succéspelare Moses Ogbu är högt upp på önskelistan, där man också har ett par andra alternativ. Anfallaren har gjort sex mål och en framspelning så här långt i allsvenskan och är bara två mål bakom skytteligaledaren Isaac Kiese-Thelin.  

Tagit en första kontakt

Hammarby ska ha tagit en första kontakt angående att skriva kontrakt med spelaren från och med januari 2021, där de meddelat att de vill skriva ett så kallat pre-contract eftersom spelaren är fri att prata med andra klubbar då hans kontrakt med Mjällby går ut efter säsongen. Men Bajen vill även försöka köpa loss Ogbu redan i sommar. Ytterligare ett par svenska klubbar är intresserade och även ett par utländska. Mjällbys sportchef Hasse Larsson har hört rykten om Hammarbys intresse. 

– Jag har hört ryktesvägen att de är intresserade, men vi har inte hört något från dem, säger han 

Hur ser du på Moses Ogbus situation med tanke på att hans kontrakt går ut efter säsongen?

– Just nu är han den ende som gör mål för oss och det allsvenska kontraktet är värt väldig mycket, så det ska till mycket för att vi ska släppa honom nu.

Hur ser det ut för er angående värvningar?

– Vi ska ha in en målvakt. Vi har haft några här på provspel men ännu inte gjort klart med någon. Vi letar vidare efter en ersättare till Marko Johansson. 

– Men försvinner ingen från vår trupp gör vi nog inget. 

Spelarens agent Gustaf Grauers menar att bollen ligger hos Mjällby. 

– Det jag kan säga är väl att det inte är så konstigt att min telefon går varm gällande Moses med tanke på hur bra det gått för honom den här säsongen. Han har kontrakt så bollen ligger hos Mjällby om de vill sälja honom nu eller inte. 

Emir Kujovic vann skytteligan i allsvenskan 2015 på 21 mål. Ingen har gjort fler mål sedan dess.expressen

Related posts

lämna en kommentar