Häcken vann borta mot Varberg


Det var två lag som ville hitta tillbaka till det vinnande spåret på Varberg Energi Arena.

Hemmalaget Varbergs Bois hade inte vunnit på sex raka matcher inför mötet mot Häcken, som i sin tur åkte på en dråplig förlust mot Kalmar senast – på hemmaplan som annars varit deras styrka den här säsongen.

För på bortaplan har Häcken inte alls fått spelet att funka, och inför mötet hade de noll vinster på bortaplan i årets allsvenska.

Det var också Häcken som började bäst och satte press på Varberg direkt. Samtidigt som Varberg slarvade enormt i uppspelsfasen och bjöd Häcken på flera lägen.

Häcken imponerade

Gästerna tog ledningen i den 26:e minuten efter en väldigt fin aktion från Erik Friberg. Mittfältaren vann bollen högt upp, tog sig in i straffområdet och hittade Leo Bengtsson vid bortre stolpen, och Bengtsson nickade enkelt in bollen i öppet mål.

Häcken fortsatte trumma på och utökade även ledningen bara fem minuter senare.

Efter, återigen, slarv i Varberg ställde Häcken om blixtsnabbt och bollen hittade till slut till Ahmed Yasin som kom i rusande fart in i straffområdet. Med ett distinkt skott hittade Yasin 0–2-målet via den bortre stolpen.

Varberg hade det fortsatt tungt i matchen. Men från ingenstans ordnade Tashreeq Matthews en straff för de grönsvarta efter att ha gjorts ner av Joona Toivio i straffområdet.

Astrit Selmani stegrade säkert fram och lurade Jonathan Rasheed åt fel håll innan han dunkade upp bollen i nättaket. Varberg hittade ny energi och tog över matchen, samtidigt som luften gick ur Häcken.

Varberg vaknade till

Varberg fortsatte den andra halvleken precis som den första. De vann alla närkamper, radade upp flera målchanser där de även hade bud på flera mål, men skärpan saknades.

Men med 20 minuter kvar kom kallduschen för Varberg. På en hörna når Alexander Faltsetas högst upp och skarvar elegant in bollen i bortre krysset.

Någon rejäl anstormning kom aldrig från Varberg och Häcken kunde spela av matchen och ordna sin första bortaseger i allsvenskan för i år.

Varberg har nu inte vunnit på sju raka matcher.

Slutresultatet skrevs till 1–3.

Efter matchen var Astrit Selmani missnöjd med domarens prestation.

– Det är en domarmatch igen, han tar över hela matchen. Han syns mest av alla och det känns som att vi har ändrat sport och inte spelar fotboll längre. I stället för att det är fotbollen är det domaren som är stjärnan. Han är Messi och vi ska passa bollen till honom känns det som, säger Selmani.

Det kändes som en ryckig match, håller du med?

– Han blåser av varenda grej. Varje gång någon skrek så blåste han. Vi började skrika varje gång för att vi visste att han blåser för allt. Det var massa skrik och hackigt så jag tror inte någon fick igång matchen. Tyvärr skiner domaren för mycket i dag.

”Går alltid att hitta statistik”

Häckens tränare Andreas Alm är nöjd över tre poäng.

– Vi är otroligt nöjda att vinna här. Det gör man inte bara så där. Det är många som får kämpa för det, säger Andreas Alm.

Nu har Häcken städat bort ”bortaspöket” och bärgat sin första bortaseger för i år.

– Det var viktigt för att hänga med i den änden av tabellen som vi är i nu. Det går alltid att hitta statistik som är positiva eller negativa. Vi har fortfarande inte vunnit borta på en helg, så vi har fortfarande det kvar, säger han.expressen

Related posts

lämna en kommentar