Elfsborg gör 3-0 på en kvart mot Falkenberg


Elfsborg har imponerat stort under första halvan av allsvenskan och låg inför torsdagens hemmamatch mot Falkenberg tvåa bakom Malmö FF i tabellen. 

Att Elfsborg har en fin form – det rådde det knappast några tveksamheter kring. Elfsborg bjöd nämligen på en riktig urladdning och gick direkt ifrån till en 4–0 ledning under matchens första 20 minuter. 

1–0 kunde högerbacken Johan Larsson stöta in på en retur redan efter sex minuter. Bara sex minuter senare kunde sedan Simon Olsson pricka in 2–0 från nära håll. 

Karlsson gjorde ”rabona”-assist

Och det skulle inte sluta där. När en kvart var spelad hade Elfsborgs formstarke anfallsstjärna Jesper Karlsson fixat 3–0 och efter 20 spelade minuter hade Per Frick även hunnit med att göra 4–0. 

– Det här är en skräckfilm för Falkenberg, säger Dplays Alexander Axén. 

Första halvleks största läckerbit? Jesper Karlssons rabona-inlägg fram till Fricks 4–0-mål. 

– Det där kommer han att sitta och titta på på Youtube när han kommer hem, säger Dplays Alexander Axén. 

Jesper Karlsson:

– Jag brukar göra den på träning, de brukar gnälla på mig. Den brukar inte vara populär. Men jag gjorde ett snyggt mål på träning för någon vecka sedan och i dag fick jag utdelning på den.

I den andra halvleken fick Falkenberg in två tröstmål och snyggade till siffrorna till 4-2 efter mål av Karl Söderström och Tobias Englund.

Efteråt var Elfsborg segern till trots långtifrån nöjda med matchen sett till sin helhet. 

– Det är tre poäng som betyder något i dag, jag försöker inte vara alltför negativ nu efter andra. Den här matchen borde ha varit klar efter första och var väl det på något vis egentligen. Vi sa till varandra i pausen att vi ville hålla nollan för Tims (Rönning, målvakten) skull och gå för femman. Men vi borde ha förvaltat det bättre, säger Johan Larsson. expressen

Related posts

lämna en kommentar