Biltema återkallar flytvästar – allvarlig säkerhetsrisk


Under torsdagen återkallade Biltema uppblåsbara flytvästar för åtgärd, då gaspatronen kan gänga ur. Något som kan medföra att flytvästen inte blåser upp som den ska vid en olycka, skriver konsumentverket i ett pressmeddelande.

Flytvästarna, som är tillverkade före 2020 och har artikelnummer 25-5528, 25-5529 och 25-5540, saknar en låsmekanism som förhindrar att gaspatronen kan gänga ur. Om detta händer fyller alltså flytvästen inte sin säkerhetsfunktion utan det finns en allvarlig säkerhetsrisk, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Att återkalla för åtgärd innebär att företaget tar tillbaka varan tillfälligt för att åtgärda felet. I detta fall för att installera den låsenhet som saknas.

Om du har köpt en flytväst som berörs av återkallelsen ska du genast sluta använda den och kontakta din närmaste butik där du kostnadsfritt får en kompletterande låsenhet, uppmanar företaget.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar