Mesut Özil lämnar inte Arsenal innan kontraktet går ut


Mesut Özils karriär har varit upp och ner sedan han kom till Arsenal från Real Madrid sommaren 2013. Lysande säsonger med poäng i var- och varannan match har blandats med bleka insatser och frustration från supportrarna.

Tidigare i våras var han den ende Arsenal-spelaren som vägrade sänka sin lön och när han inte spelade en enda minut efter corona-uppehållet höjdes flera röster för att han borde lämna klubben.

Han själv har däremot inga planer på att lämna kontraktet som ger nästan fyra miljoner kronor i veckan och går ut nästa sommar.

– Jag kommer bestämma när jag lämnar, inte andra människor, säger Özil till The Athletic.

Mesut Özil vill inte lämna Arsenal

Özil fortsätter:

– Min ställning i frågan är klar. Jag kommer vara här till den sista dagen i mitt avtal och jag kommer ge allt jag har för den här klubben. Situationer som den här kommer aldrig knäcka mig, de kommer bara göra mig starkare. Jag har visat tidigare att jag kan komma tillbaka in i laget och jag kommer visa det igen.

Mikel Arteta har hävdat att petningen av Özil beror på ”rena fotbollsanledningar” men Özil själv är fast besluten om att ta tillbaka sin plats i laget efter 13 matcher utan speltid.

– Jag skrev inte på för två eller tre år, jag skrev på för fyra år och det borde bli respekterat av alla. Saker har självklart varit svåra men jag älskar Arsenal, jag älskar att jobba här, jag älskar människorna i klubben – de riktiga människorna, de som jag har varit med under lång tid – och jag älskar London, det är mitt hem, säger Özil.

 

LÄS MER: Nobbar City och Milan – fortsätter karriären här
LÄS MER: ”Mesut Özil ska vara upprörd och besviken”
LÄS MER: Här är stjärnorna som Arsenal vill ha i sommarexpressen

Related posts

lämna en kommentar