Felix Beijmo klar för Malmö F – skrivit på kontrakt till 2023


Förra veckan kunde SportExpressen avslöja att Felix Beijmo var nära en övergång till Malmö FF. Då hade MFF tagit en första kontakt med tyska Werder Bremen angående en eventuell värvning

Den 22-årige högerbacken lämnade Djurgården för den tyska klubben sommaren 2018 för en övergångsumma på omkring 30 miljoner kronor. 

Men han har inte fått den speltid han velat sedan han värvades och bland annat så var han utlånad till Malmö FF under en sejour förra sommaren. 

Köps loss av MFF 

Han var också utlånad till Greuther Fürth förra säsongen. 

Under tisdagen stod det klart att han var helt klar för MFF och skulle presenteras officiellt inom kort. 

Nu har MFF också gått ut med att de värvar Beijmo. Kontraktet är skrivet på tre och ett halvt år och MFF köper loss högerbacken från den tyska storklubben. 

– Vi är glada att kunna stärka upp högerbackspositionen med Felix på ett långt avtal. Vi vet sedan tidigare vad han går för och även om vi var nöjda med vad han presterade senast vet vi också att det finns ytterligare växlar i hans register. Nu när han får vara i vår miljö en längre tid hoppas vi att han kan komma upp i sin fulla potential, säger sportchefen Daniel Andersson i ett pressmeddelande.

”Rimmar bra med min personlighet”

Felix Beijmo säger att han längtat efter att avtalet ska bli klart

– Det finns många faktorer som gör att jag vill komma tillbaka till MFF, säger han och fortsätter:

– Jag vet vad klubben står för och jag känner många av grabbarna från när jag var här förra gången. Malmö FF har ambitioner att vinna titlar, spela ute i Europa och klubben är målmedveten i allt man tar sig för. Det rimmar bra med min personlighet och professionalitet.

Han säger att både han själv och Malmö ville skriva ett långt kontrakt.

– Vi var överens om att göra det på riktigt och att det är bättre att jag kan engagera mig fullt ut den här gången. Jag ska bidra på alla sätt jag kan för att vi ska vinna matcher och bli ännu bättre framöver.expressen

Related posts

lämna en kommentar