Elias Pettersson målskytt i första slutspelsmatchen


– Markström har gjort några otroliga reflexräddningar i kväll, berömde expertkommentatorn Pierre McGuire i tv-sändningen av matchen hos NBC Sports.

Canucks var aldrig i underläge i nattens möte med Blues, nu när NHL-slutspelet började ”på riktigt”.

Unga, speediga och talangfulla Vancouver blev till slut för mycket för St. Louis.

Matchen var oavgjord, 2-2, med drygt 14 minuter kvar, men sedan gasade Canucks ifrån motståndarna.

– Markström hade 29 räddningar och några av dem var matchavgörande. Han visade att laget kan luta sig mot honom, hyllade förre NHL-stjärnan Patrick Sharp.

Lagkaptenen Bo Horvat var en annan av Vancouvers hjältar med två mål .

Elias Petterssons gjorde nu sitt första riktiga slutspelsmål när han dundrade in en retur i power play efter 8.37 av den andra perioden.

Elias satsade allt när chansen dök upp och ramlade omkull efter att ha levererat skottet, som flög in i plockkrysset bakom Bluesmålvakten Jordan Binnington.

Lagets två övriga svenskar ska också ha beröm.

Alexander Edler slet som vanligt uppoffrande i försvaret och var +2. Loui Eriksson bildade en vass kedja med Horvat och Tanner Pearson och var +1.

Matchens största ögonblick var när Troy Stecher hade gett Vancouver ledningen med 3-2 och direkt efteråt lyfte blicken mot taket av arenan och skrek rakt ut, som en hyllning till sin pappa som gick bort på Fars Dag för två månader sedan.

– Jag saknar honom varje dag, sa Stecher när han intervjuades direkt efter matchen.

Hos St. Louis var inte Alexander Edler ombytt den här kvällen i Rogers Place.

Blues har inte vunnit någon match sedan man kom till Edmonton. Det här var fjärde raka förlusten, man föll under förturneringen till play off mot i tur och ordning Colorado, Vegas och Dallas.

– Men jag tror inte vi ska vara alltför oroliga för St. Louis. De visade stundtals ikväll att de har kapacitet att gå långt även i årets slutspel.

Blues spelade extremt hårt mot Vancouvers unge backtalang Quinn Hughes, som mattades allt eftersom efter att ha fått ta emot en rad smällar och tjuvnyp i närkamperna.expressen

Related posts

lämna en kommentar