Djurgården vände och vann hemma mot Mjällby AIF


Djurgården studsade tillbaka efter derbyförlusten mot Hammarby.

Hemma mot Mjällby vände hemmalaget och vann efter två mål i den andra halvleken.

Det var annars Mjällby som inledde matchen bäst målmässigt.

Moses Ogbu, som nu gjort sju mål på de sex senaste matcherna, placerade in 1-0 efter en halvtimme och ledningen stod sig halvleken ut.

I andra halvlek kom Djurgården dock tillbaka nästan direkt.

Emmanuel Banda slog ett välriktat inlägg som Emir Kujovic styrde ner intill den första stolpen i den 51:a minuten och en knapp kvart senare avgjorde Jonathan Augustinsson med ytterligare en distinkt nick på en hörna. 

Bergstrand: ”Inte i toppform – inte helkassa”

– Det är kanske inte den finaste matchen men det är poängen som räknas, säger Jonathan Augustinsson i Dplay efter matchen.

Tränaren Kim Bergstrand tycker att Djurgården ”gick i fällan” i första halvlek.

– Vi gör mycket av det vi inte ska göra framför allt efter 0-1. Vi har en förmåga att släppa in mål alldeles för lätt nu, det är jobbigt med underläge mot välskolade lag som Mjällby. Vi pratar ihop oss i paus och arbetar ned Mjällby som ett lag med tålamod och gott humör. Vi är jättenöjda med trepoängaren utifrån hur matchen såg ut och var vi befann oss i halvtid, säger Bergstrand.

Han fortsätter:

– Vi är inte i någon toppform, men inte helkassa heller. Men det blir jobbigt när vi släpper in enkla mål.

Scout på plats under matchen

Marcus Lantz:

– Jag är ganska nöjd med första halvlek, vi har ett hyfsat spel men skapar inte mycket. Moses gör mål på en målchans, säger Lantz.

I andra halvlek skapade Mjällby ett par chanser och träffade PK Bråtveits ribba.

– Vi hade behövt kvitteringen när vi nickar i ribban. Sedan tappar vi på en hörna, det är för billigt men så är det. Vi försöker etablera press på slutet och får litet tryck. Att vara nöjd med prestationen hjälper inte ett skit för killarna, de hatar det. Det är ett jävla tränarsnack. Vi kunde kanske fått en poäng, säger Marcus Lantz.

På plats under matchen fanns också en scout som jobbar för Ferencvaros. Den ungerska klubben ställs mot Djurgården i det kommande Champions League-kvalet.expressen

Related posts

lämna en kommentar