Djurgårdens Jesper Karlström sänkte Moses Ogbu


Det hettade till i den första halvleken mellan Djurgården och Mjällby. I den 29:e minuten placerade Moses Ogbu in ledningsmålet och drygt tio minuter senare var anfallaren inblandad i en situation med Djurgårdens lagkapten Jesper Karlström.

”Var väl lite lack…”

Karlström gick oprovocerat fram och satte en armbåge i ryggen på Ogbu – som föll till marken. Domaren valde att ge Djurgårdskaptenen det gula kortet.

– Jag var väl lite lack, sedan tyckte jag att Moses stod i vägen så jag puttade bort honom. Det kanske var gult kort eller inte… Jag tycker ändå att jag blir bättre av att känna en viss frustration när jag spelar, säger Karlström.

Han medger dock att domaren mycket väl kunde visat rött kort.

– Jag kände efter tacklingen på Ogbu att ”nu kan det antingen gå åt helvete eller så kan det göra mig bättre” i matchen. Jag behöll aggressiviteten men var lite cool och kunde fortsätta fokusera på det jag skulle. Det är en fin balansgång.

”Det var onödigt gjort”

Moses Ogbu var irriterad efteråt över situationen.

– Jag fick en armbåge och jag har fortfarande ont i ryggen. Han blev irriterad och gav mig armbågen rakt i ryggen, det var verkligen onödigt gjort, säger Ogbu.

– Ibland tar känslorna över i situationer och man göra dumma saker men det förändrar inte något. Han är fortfarande en bra spelare som spelar för en storklubb.

Han fick gult kort. Borde det slutat med rött?

– En normal dag ger domarna rött kort för det därför att Karlström gjorde det med meningen. Det var onödigt gjort.

Djurgården vände på matchen och vann med 2-1 efter att Emir Kujovic och Jonathan Augustinsson gjort varsitt mål för Blåränderna.expressen

Related posts

lämna en kommentar