Avstängda trafikljus en risk för räddningstjänsten: “Kommer bli stökigt”


► LÄS ÄVEN: Risk för trafikkaos i Gävle när omfattande vägarbeten sammanfaller: “Det kommer att bli problem”

Vanligtvis har räddningstjänsten möjlighet att styra trafikljusen på Fältskärsleden vid utryckning. Går larmet så blir det rött i samtliga riktningar utanför brandstationen.

Men under tiden styrapparater i trafikljusen ska bytas ut under två veckor kommer inte den möjligheten att finnas. Det innebär att brandbilarna kan behöva ge sig ut i en trafikstockning när de snabbt behöver ta sig ut på larm.

– Det är risk för köer utanför oss och det kan innebära att det blir trångt. Det gäller ju inte heller bara utanför oss utan det är många arbeten samtidigt runt om i stan där det kommer blir stökigt, säger Daniel Åström, inre befäl vid räddningstjänsten.

Han berättar att de än så länge inte haft några bekymmer vid någon utryckning men att det innebär en stor risk att det tar längre tid för räddningstjänsten att komma ut till larmplatsen. Räddningstjänsten jobbar just nu med att lägga märke till vägarbetena när de är ute och kör för att kunna välja annan väg vid utryckning.

Även på Staketgatan kommer större arbeten göras under ett par veckor. En gata som även annars kan vara hårt trafikerad under rusningstid.

– När allt flyter på i vanliga fall kan det ändå vara långsamtgående hela vägen ner ifrån Fältskärsleden upp längs Staketgatan och det blir inte bättre med alla arbeten som är just nu. Men det är som det är, arbeten ska göras. Tyvärr har vi inte varit involverad i planerna och kunnat påverka processen.

Räddningstjänsten gick på tisdagen ut på sin Instagram-sida och bad om allmänhetens hjälp för att göra de här veckorna så smidiga som möjligt.

– Vi vädjar om att tänka till när man kör vid oss och att man planerar sin körning så man inte hamnar stillastående framför vår utryckningsväg eller blockerar någon utfart, säger Daniel Åström.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar