Ingen coronaeffekt på fastighetsmarknaden – priserna i Gävle ökar


I Gävle steg bostadspriserna med 1,4 procent de senaste tre månaderna och nu är medelpriset per kvadratmeter 24 185 kronor. Ökningen förvånar Elna Nilsson, fastighetsmäklare i Gävle.

– Det är överraskande. Vi var oroliga att folk inte skulle våga ge sig ut på bostadsmarknaden under rådande omständigheter.

En av faktorerna till ökningen kan vara att många människor har fått mer tid att fixa med sin bostad under rådande pandemi, enligt Elna Nilsson.

– Vi har märkt att det är många ute på bostadsmarknaden. Man har tid att fixa hemma och lägger mer tid på att leta nytt. De som är på visningarna är mer intresserade och de som gick på visningar på skoj har försvunnit.

I Söderhamn och Hudiksvall minskade priserna på bostadsrätter med 12 respektive 5 procent.

Samtidigt har priserna på bostadsrätter i Gävleborg stigit med 8,2 procent medan villapriserna stigit med 8,1 procent sen förra året. Ökningen bedöms vara positiv men framtiden är något oviss.

– Det är en positiv ökning, den är på sansade nivåer. Vi är försiktigt optimistiska utifall det skulle komma ett bakslag, säger Elna Nilsson.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar