Hammarby säljer Emil Roback till Milan


Hammarbys anfallstalang Emil Roback, 17, skrev för ett drygt halvår sedan ett A-lagskontrakt med Bajen. Han hade då under flera år tillhört klubbens akademi och planen var när de tog upp honom till A-laget att han skulle matchas i samarbetsklubben IK Frej. 

Har jagats av Arsenal och Bayern München

Roback tillhör en av de bästa spelarna i Sverige i sin åldersgrupp och fick också göra sin A-lagsdebut med Bajen i mötet med IFK Göteborg i Svenska cupen i våras. 

Då hoppade han in i andra halvlek vid ställningen 1-1. Det har ryktats om att en rad storklubbar varit ute efter Roback under en längre tid och bland annat Arsenal, Bayern München och ytterligare ett par klubbar i tyska Bundesliga har följt anfallaren på nära håll. 

Övergångssumman landar på över 15 miljoner

Men nu kan SportExpressen avslöja att Roback är nära en flytt till Zlatan Ibrahimovics AC Milan. Enligt uppgifter är planen att spelaren ska landa i Milano i kväll, göra läkarundersökningen och träffa klubben under onsdag och om allt känns bra kommer han att skriva på kontraktet med den italienska storklubben. Övergången ger Hammarby över 15 miljoner kronor och det kan bli en bra bit över 20 miljoner om diverse klausuler och bonusar slår in. 

 

LÄS MER: Så vill Milan bygga laget runt Zlatan
LÄS MER: Bilderna på Zlatans lyxsemester sprids över världen
LÄS MER: 30 kontroversiella övergångar i allsvenskanexpressen

Related posts

lämna en kommentar