De rustade upp skolgården på sin semester – veckorna efter är allt förstört: “Vi har polisanmält skadegörelsen”


Elevcoachen och idrottsläraren Tobias Brodin och fritidsläraren Mahir Osman jobbar på Årsunda kyrkskola. Under en av sina semesterveckor tog de initiativet till att ge den välanvända skolgården en uppiffning.

– Vi målade lekstugan, bänkarna och ritade nya aktivitetsbanor på asfalten, säger Mahir Osman.

När de började jobba igen efter sina semestrar kom de till en skolgård som delvis var förstörd.

– Vi fick börja med att städa undan en massa fimpar, burkar och skräp innan fritidsbarnen kunde leka här, säger Tobias Brodin.

Två pingisbord står under tak varav ett av dem har blivit av med det nygjorda nätet i trä. Två glasrutor på skolan är sönderslagna och asfalten är full av bromsmärken från fordon.

– Fruktansvärt frustrerande efter att vi spenderade en hel vecka mitt i semestern med att måla och göra fint för elevernas skull, och så gör någon så här, säger Tobias Brodin.

De vill inte peka ut någon men nämner motordrivna ungdomar.

– Det klart de kan vara här och det är en tillgänglig skolgård, även utanför skoltid. Sitter man här får man vara ifred, men måste de lämna den på det här sättet, det är inte kul när det förstörs och skräpas ner, säger Tobias Brodin.

Skadegörelsen är anmäld till polisen och till kommunskyddet, dessutom har rektorn kontaktat vaktbolaget för att de ska ta extra rundor till skolan berättar de.

– Vi ville bara det skulle bli fint till skolstarten. Nu får vi fixa det igen, det SKA bli fint tills de flesta eleverna kommer, säger Tobias Brodin.

Snart börjar höstterminen för skolans elever men fyra barn har redan kommit tillbaka efter sommarlovet.

Det ringer ut till rast och de fyra barnen som är på fritids rusar ut.

– Jag ska köpa övervakningskameror och en drönare som ska flyga här ovanför och hålla koll, säger Felix.

Han, Milo, Novalie och John visar runt på skolgården och förklarar i mun på varandra hur kul det är att cykla och leka på gården.

Novalie och John visar hur leken Sten sax påse går till. De färgglada ringarna på asfalten och som ingår i leken är en av aktivitetsbanorna Tobial Brodin och Mahir Osman målat.

Barnen har ingea problem att hitta på lekar men de har lagt märke till att skolgården blivit utsatt för skadegörelse.

– Jag tycker det är så tråkigt att det förstörts, säger Novalie.

Läs även: Här får Alice, 8, och de andra barnen på sjukhuset nya leksaker – efter Tobias och Hannas fina initiativ: “Gynnar handeln i Sandviken och gör något gott”

Läs även: Stödköpte tårtor från lokalt konditori för att hylla personalen på farfars boende: “Alla bör ta sitt ansvar”arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar