Förlust på runt 50 miljoner kronor


Ännu har det inte kommit något besked om när publik kan släppas in på de allsvenska arenorna. Men klart är att pandemin oavsett får stora ekonomiska konsekvenser för klubbarna. 

Malmö FF:s ordförande Anders Pålsson befarar en förlust på 50 miljoner kronor. 

– Intäktsbortfallet har vi beräknat till upp till ungefär 100 miljoner svenska kronor, och resultateffekten på det är ungefär förlust på 50 miljoner plus minus ett antal miljoner. Vi vet inte riktigt hur det blir med vissa av våra intäkter, säger Anders Pålsson i podcasten Blått Snack. 

Han fortsätter:

– Vi vet inte när vi ska börja spela på publik, och hur mycket publik vi får ta in, och vi vet inte heller hur det blir riktigt med intäkterna i Europa League. Där blir matcherna också utan publik. Det finns en osäkerhet i den prognosen, men det är lätt att konstatera att den kortsiktiga effekten 2020 blir dyster rent ekonomisk.

Klockan 13.00, i dag måndag, lottas första kvalrundan till till UEFA Europa League 2020/21.  expressen

Related posts

lämna en kommentar