Dammarna i Liljebacken blev större än planerat


Bostadsprojektet Liljebacken i Skutskär har länge varit en snackis bland de som bor i närheten av området. Bland annat intresserar sig folk för de stora dammarna med grundvatten som ligger i anslutning till tomterna.

– Det är dagvattendammar som tar in vatten från tomterna och vägområdet. Dammarna var med i projekteringen från början, berättar Maj-Britt Lundberg, mark- och exploateringsingenjör på kommunen.

Hon tillägger att dagvattendammarna blivit större än vad som planerats. Det beror på att behovet blev större än man räknat med:

– Grundvattnet ligger på två meters djup. Därför måste dammarna vara av den här storleken för att klara av det.

Utöver arbetet med Liljebacken har kommunen också sett till att bredda Kopphusvägen. Men det återstår en del arbete innan vägen helt är återställd.

– Det är en grop kvar som vi måste åtgärda. Sedan ligger det en spilledning under vägbanan, den måste säkerställas så att den inte blir skadad, säger Maj-Britt Lundberg.

Hon tillägger:

– Tidigare var det en dålig väg och nu har vi gjort en kraftig fyllning så att den ska hålla bättre.

Blir bygget av i höst som planerat?

– Bygglovet är inlämnat och bygget kommer påbörjas under hösten. Försäljningen av tomterna pågår fortfarande, men själva området är slutbesiktat.

Hur många villatomter har ni sålt nu?

– Just nu är vi uppe i 8 sålda villatomter.

LÄS OCKSÅ: Nya bostadsområdet i Skutskär tar form – blir 32 villor: “Jag tror att första huset kommer upp till sommaren”



arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar