IFK Göteborg räddade poäng mot Örebro – efter ifrågasatt straff


IFK Göteborg drabbades av ett tungt bakslag redan efter fem minuter. Under en hemåtlöpning skakades Mattias Bjärsmyr och tvingades gå av planen omgående. 

– Ett jäkla hugg, hördes Bjärsmyr säga i Dplay-sändningen i samband med bytet. 

Kristopher Da Graca byttes in i stället och det var två lag som hade svårt att skapa chanser under den första halvleken. Värmen gjorde sig påmind tidigt i matchen och det var två trötta lag som lämnade planen för halvtidsvila med ställningen 0–0. 

Alexander Farnerud byttes ut i halvtid till förmån för nyförvärvet Christian Kouakou. Men det var Örebro som skulle ta ledningen. Efter ett inlägg från Jake Larsson dök Agon Mehmeti upp vid den bortre stolpen och nickade kliniskt in ledningsmålet. Det var anfallarens fjärde mål för den här säsongen. 

Sana räddade Blåvitt

Blåvitt försökte därefter desperat få in en kvittering, men Örebro höll tätt bakåt. Efter 70 minuter byttes Hosam Aiesh in för att försöka bryta mönstret. 

Trycket mot Örebros mål ökade – och med nio minuter kvar var formstarke August Erlingmark nära att nicka in kvitteringen, men bollen gick precis utanför stolpen. 

Men någon minut senare föll Emil Holm i straffområdet efter duell med Nordin Gerzic. Domaren pekade på straffpunkten – och Gerzic var rejält upprörd över beslutet. 

– Det ser inte ut som det är någon kontakt överhuvudtaget, säger Dplay-experten Johan Arneng. 

”Ser ut som en 35-årig italienare”

Örebros tränare tycker det inte var straff. 

– Straffen är felbedömd. För mig är det ingen straff. Emil Holm ser ut som en 35-årig som tar chansen att sparka in i Nordin. Vi har fyra experter som är domare, så vi får lita på dem. Men jag tycker det inte är straff, säger Örebros tränare Axel Kjäll i Dplay

Tobias Sana var säker från elva meter och kvitteringen var ett faktum. 

Därefter gick båda lagen för ett ledningsmål, men matchen slutade 1–1. 

– Jag har gjort det förut i Danmark. Jag hade bestämt mig tidigt var jag skulle sätta den. De försökte psyka mig, men det var skönt att bollen gick i mål. Men det är segrar vi vill ha, säger Tobias Sana i Dplay. 

Här är de mest framgångsrika lagen – Malmö toppar listan.expressen

Related posts

lämna en kommentar