Hammarby vinner derbyt mot Djurgården


Djurgården, med tre raka segrar i bagaget tog emot Hammarby på Tele 2 arena under söndagen. Bortalaget kom med en något förändrad startformation, och bara fyra minuter in i matchen gjorde de det första målet. 

Vladimir Rodic spelade in till Aron Johannsson som kunde sätta 0-1 bakom Per Kristian Bråtveit. Bara en liten stund senare skadade sig målskytten, och byttes ut mot en annan. 

För knappt tio minuter efter att Imad Khalili hade ersatt just Johannsson kom Hammarbys andra mål i matchen. Gustav Ludwigson satte in en boll i straffområdet, där stod Khalili ganska ren och kunde se till att utöka sitt lags ledning. 

Med ett tajt försvar, utgjort av en fembackslinje, hade Djurgården svårt att komma till några klara målchanser i den första halvleken. Med 70 minuter spelade ropade Djurgården på straff efter en situation mellan Junior och Kevin Walker i Hammarbys straffområde, men fick inget gehör av domarteamet.

Men kort därefter, i den 74:e minuten kom ändå reduceringen. Djurgården fick hörna och Davor Blazevic kom helt fel ut till bollen, missade bollen och Mads Fenger blev olycksfågeln som stötte in bollen i eget mål.

– Det betyder oerhört mycket. Nu fick vi äntligen ta tre poäng. Jag tror de inte visste vad de skulle göra i den första halvleken, sa Imad Khalili i Dplay och syftar på den taktiska ändringen som Hammarby genomförde. 

Det är något Kim Bergstrand inte håller med om. 

– expressen

Related posts

lämna en kommentar