Andrea Pirlo tar över Juventus


Under lördagen meddelade Juventus att man går skilda vägar med Maurizio Sarri efter bara en säsong vid rodret. Efter Champions League–uttåget mot Lyon samlades styrelsen till ett krismöte där man bestämde sig för att avskeda Sarri. 

Nu meddelar journalisten och transfergurun Fabrizio Romano att efterträdaren är utsedd – Andrea Pirlo, före detta landslagsspelare och ikon, blir Juventus nya tränare. Pirlo är till vardags tränare för klubbens U23–lag, en tjänst som han tillträdde för bara ett par dagar sedan, men får nu ett betydligt större ansvarsområde. 

https://twitter.com/FabrizioRomano/status/1292148981456412678?s=20

Andrea Pirlo spelade fyra säsonger för Juventus mellan 2011 och 2015 innan han valde att flytta till USA och MLS–laget New York City. I Turinklubben gjorde han 119 matcher och 16 mål, och spelade för det italienska landslaget under 13 års tid där det sammanlagt blev 116 matcher och 13 mål.

expressen

Related posts

lämna en kommentar