HIF-ilskan: ”Kiese Thelin faller lätt


Det var inget snack om saken till slut i Skånederbyt mellan Malmö FF och Helsingborgs IF. Hemmalaget vann med 4-1 där Jo Inge Berget gjorde 1-0 från straffpunkten efter 25 minuter spel – en straff som Anders Randrup drog på sig i duell med Isaac Kiese Thelin. HIF-spelarna protesterade – straffen för billig enligt nästjumbon.

– Klart han faller lätt. Det är kontakt, det är det. Jag har inte sett reprisen men klart vi inte är nöjda med den straffen, säger Randrup. 

Är du bitter på Kiese Thelin?

– Nej, vad kan han och jag göra nu åt saken? Ingenting. Han faller lätt, men sån är fotbollen.

”HIF ska inte gnälla” 

HIF hann dock få en straff i den första halvleken också när Anthony van den Hurk ramlade i närkamp med Eric Larsson och Erdal Rakip. Holländaren tog själv hand om den och satte bollen hur säkert som helst. 

Kiese Thelin tycker att den situationen var densamma som MFF:s dito – och att HIF därför inte ska rikta fokus på hur anfallaren föll i straffområdet. 

– De får också en billig straff så det kompenseras väl lite. Jag vet inte, jag får lite kontakt och lägger mig men de ska inte gnälla för mycket när det är 1-1 i straffar.

”Det här var ingen 4-1-match” 

En som hade ett par heta fighter med Kiese Thelin på planen var HIF-kaptenen Martin Olsson, som spelat ihop med strikern i landslaget. Han trycker gärna till Kiese Thelin gällande den första straffen.

– Jag såg inte vår straff men jag tycker att deras är för lätt. Randrup tar tag i honom och så fort han känner den kontakten så lägger han sig. Han skriker till också och jag tror att domaren går på den, säger Olsson och kommenterar sedan duellerna med Kiese Thelin och Toivonen. 

– Det var lite armbågar från Isaac men jag är inte en sån som klagar. Ola gav mig någon fuling också men det är så det ska vara i ett derby. Det var bara kul att det blev lite hetsigt. Jag är mer irriterad på resultatet. Jag känner inte att det är en 4-1-match, säger Olsson. 

LÄS MER: MFF-succén: ”Tagit över den rollen från Danmark”
LÄS MER: Han har räddat sin MFF-karriärexpressen

Related posts

lämna en kommentar