Här är planerna för Emma – se ritningarna på nya bryggan i Storsjön


I juli skrev tidningen att ett stort pålningsprojekt kommer göras på Storsjön i höst. Att det skulle handla om en stor brygga till båten Emma ville Göranssonska stiftelsernas ordförande Henning Eneström inte bekräfta.

Tidningen har nu tagit del av projektets bygglovshandlingar, som tydligt visar att det är syftet.

Ansökan om bygglov inkom och registrerades 20 maj. I underrättelsen som skickades ut till grannarna i slutet av juni står “Syftet med bryggan är att Stiftelsen ska kunna komplettera sin seniorverksamhet med båtturer på båten Emma”.

Seniorverksamheterna avvecklades dock redan i våras till följd av coronaviruset. Samtliga 15 anställda blev då uppsagda.

– Vi har ju inga seniorer. De ska stanna hemma. Vi kan ju inte ha personal som går omkring i flera månader utan något att göra, säger Henning Eneström.

Ansökan att bygga bryggan åt seniorverksamheterna gjordes alltså långt efter att verksamheterna avstannat och personalen planerades sägas upp.

Men enligt Henning är det inte ett tecken på att verksamheterna planeras att startas upp igen.

– Någonting kommer vi göra för de äldre, när pandemin är över. Vi ska prata med olika organisationer och så, men det blir nog kanske inte som det var innan.

Enligt Henning Eneström ligger nu fokus istället på bygget vid Hedgrind, dit flera av stiftelsernas verksamheter ska flytta.

Ser du någon konflikt i att dra igång ett dyrt byggprojekt samtidigt som ni har sagt upp 15 anställda som står utan lön?

– Vi hade nästan ingen verksamhet i flera månader innan vi avvecklade den, och flera i personalen var också i riskgrupp och ville inte jobba. Jag tror vi har gjort det vi har kunnat, säger ordförande Henning Eneström.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar