AIK förlorade hemma mot Elfsborg


Efter 0-0 borta mot Kalmar var det dags för Bartosz Grzelaks första hemmamatch som AIK:s huvudtränare. Nabil Bahoui gjorde sin första match från start sedan sitt skadeuppehåll och hemmalaget var desperat efter en vinst. 

Men Jimmy Thelins Elfsborg ville annat. Efter 18 minuter gjorde Per Frick ledningsmålet och 20 minuter senare kom nästa kalldusch för Grzelak. Jesper Karlsson kom fri och placerade läckert bollen bakom AIK:s målvakt Jakob Haugaard efter ett svagt försvar av hemmalaget. 

Irriterat i AIK-lägret

Den första halvleken innehöll flera heta dueller. Joseph Okumu tilldelades ett gult kort efter en ful tackling mot Henok Goitom. Irritationen mellan lagen växte, och under matchen skedde flera heta meningsutbyten mellan lagens olika bänkar. 

AIK-spelarna visade även vid flera tillfällen sitt missnöje med domaren, bland annat efter att Bahoui fått gult kort i en duell med Per Frick då AIK-spelarna samlades i skock runt domaren. 

Hemmalaget jagade desperat en reducering i den andra halvleken. Sebastian Larsson hade ett utmärkt frisparksläge efter 72 minuter, men sköt rakt i Elfsborgs mur.

Henok Goitom reducerade med två minuter kvar. Det räckte dock inte – vilket betyder att kräftgången fortsätter och att laget närmar sig en negativ kvalplats. expressen

Related posts

lämna en kommentar