SD är ett farligt parti


SLUTREPLIK. Frågan om respekt för rättsstatens principer är uppenbart känslig för Sverigedemokraterna. Trots att de i Europaparlamentet använder varje tillfälle att motarbeta och rösta nej till krav på medlemsländernas respekt för demokratins viktigaste spelregler, så låtsas de som något annat.

I en replik på min artikel skriver de att ”Sverigedemokraterna inte stänger dörren för ett demokratikriterium för tilldelning av EU-medel”, men en dag senare röstade de ännu en gång nej till just ett sådant förslag.

Till sist handlar det om mänskliga fri- och rättigheter, om människors frihet att leva sina liv som de vill

Det räcker med att följa EU-domstolens arbete för att få dokumenterat vilka övertramp Polen och Ungern hittills gjort sig skyldiga till när det gäller inskränkningar i demokratins grundläggande spelregler.

Utvecklingen i dessa länder är oroande. 

Farligt parti

Debatten om skyddet för rättsstatens principer måste ses parallellt med den politik som drivs av regeringarna i Budapest och Warszawa som direkt attackerar kvinnors rättigheter, HBTQ-personers frihet, minoriteter, oberoende medier och det civila samhället.

Till sist handlar det om mänskliga fri- och rättigheter. Om människors frihet att leva sina liv som de vill. 

Sverigedemokraterna i Europaparlamentet motarbetar inte bara rättsstaten, utan deltar med sitt agerande i det ständiga krypskyttet mot kvinnors rättigheter och individens frihet som bedrivs från högernationalistiskt håll runtom i världen. 

Det gör Sverigedemokraterna till ett farligt parti.

 

Av Karin Karlsbro (L)

EU-parlamentariker

 

LÄS MER: Liberalerna behöver läsa på om EU
LÄS MER: Varför vill SD ge svenska skattepengar till Orbán?
LÄS MER: Var står M i förhållande till högerextremisterna?expressen

Related posts

lämna en kommentar