Rickard Wallin berättar om starten i NHL


NHL har äntligen kört i gång och därmed har även Viaplay-profilen Rickard Wallin fått komma tillbaka till sitt jobb som expertkommentator. Han ”skulle vilja sitta dygnet runt och bara köra”.

– Men det är inte bara vi som ska sitta där och kommentera. Det är skönt att det är i gång och att man får jobba. Man är lite ringrostig men det är sjukt kul, säger Wallin.

Wallin slutade med hockeyn för drygt fyra år sedan och blev därefter expert nästan direkt.

– Det är mitt jobb nu även om det är ett speciellt jobb. Att vara hockeyspelare är som en livsstil och det här är en liten förlängning av det. Jag plockar russinen ur kakan och behöver inte lägga ner slit på träning.

Han tycker att NHL har fått en positiv start och att det varit bra stämning i tv-sändningarna trots avsaknaden av publik.

– Jag är glatt överraskad av intensiteten och tempot och allt det där. Jag tycker man har gjort det bästa av situationen även om det märks ibland att allt inte sitter.

– Det är inte lätt att veta var man ska lägga nivån med det simulerade publikljudet. En del är bra och en del är dåligt men överlag är jag positiv.

”För stort fokus på personen Lundqvist”

I New York Rangers fick Henrik Lundqvist chansen i buren i återstarten.

– Jag trodde inte ”Henke” skulle få stå från start. Mycket talade för att Igor Shesterkin skulle stå men när han var skadad blev det en liten gratischans för ”Henke”, säger Rickard Wallin.

– Han var jättebra i första matchen. Sedan spelade han i ett lag som vek ner sig lite i match två så det är lite sur eftersmak för hans del. Man skulle ju så gärna vilja att han får chansen att göra en sista show och visa att han fortfarande är en riktigt bra målvakt. Det känns lite som att klockan klämtar för hans tid i Rangers. Det stämmer inte riktigt för varken honom eller laget i stort.

Den svenske målvakten var petad i nattens möte med Carolina – som slutade med förlust för Rangers, som nu är utslaget ur NHL-slutspelet. Framtiden i New York Rangers är osäker för Lundqvist som har ett år kvar på sitt kontrakt.

– Det är en svår situation att hantera för alla inblandade, säger Rickard Wallin och fortsätter:

– Det vi vet är att han varit New York Rangers viktigaste spelare de senaste 20 åren. Det borde inte ligga honom i fatet men samtidigt känns det som att det gör det ibland, att det blir lite för stort fokus på personen och inte målvakten Henrik Lundqvist just nu.

”Inte förvånad att han säger vad han tycker”

En annan svensk NHL-målvakt som blivit uppmärksammad nyligen är Robin Lehner.

29-åringen gick ut och bad om ursäkt för att han tidigare hyllat den amerikanske presidenten Donald Trump. Dessutom var han en av fyra spelare som valde att knäböja under den amerikanska nationalsången för att stötta Black Lives Matter-rörelsen innan hans Vegas Golden Knights besegrade Dallas Stars.

– Man har ju förstått att Robin Lehner är en väldigt frispråkig herre och han är inte rädd för att säga vad han tycker. Det måste man ju beundra, att han ansluter sig till protesterna mot rasism eller presidenten eller vad det än må vara, säger Rickard Wallin.

Han fortsätter:

– Jag är inte förvånad att han säger vad han tycker. Man beundrar honom för det. Jag tror inte vi i Sverige förstår hur stor rörelsen mot rasism är där borta. Det är en sport som har väldigt få minoriteter och det blir mer trovärdigt om det är fler vita, var man än kommer ifrån, som också ställer sig bakom det.

NHL då, hur går det? Rickard Wallin tycker att han själv är en dålig tippare.

– Jag gillar Boston, tycker de är fantastiska. De kommer bli heta om de håller sig skadefria och de kan nog vara en stor utmanare i nuläget, säger Wallin som också hoppas på Edmonton med Connor McDavid.

– Det hade varit kul för NHL och den nya sortens hockey. Men det ser ihåligt ut bakåt bitvis så jag vet inte om jag tror på det. Det kommer bli de som är heta i rätt läge. I fjol var det St Louis som bara växte och blev ostoppbara. Får de upp den farten igen är det inte omöjligt att de upprepar det.

 

LÄS MER: Föll blytungt efter mardrömsstarten
LÄS MER: ”Han gör ofta samma saker – han är extrem”
LÄS MER: Svensken ångrar stödet till Trump: ”Ett misstag”

Rickard Wallin under sin tid som spelare. Här en intervju med Expressen från 2015 efter Färjestad-Frölunda.expressen

Related posts

lämna en kommentar