De är favoriter att vinna årets första major


På torsdagskvällen svensk tid går årets första major av stapeln.
Här är mina sju favoriter till segern – och en liten koll på svenskläget.

Foto: TT

1. Justin Thomas, USA
Kommentar: Vann förra veckans stortävling i Memphis och är nybliven världsetta. Vunnit tre gånger säsongen 2019-2020 och måste ses som glödhet. En av spelets nya fixstjärnor.

2. Brooks Koepka, USA
Kommentar: Har vunnit tävlingens två senaste upplagor. Dessutom skickade andraplatsen förra veckan en tydlig signal. Majorspecialisten Brooks börjar hitta formen.

KRÖNIKA: Woods måste spela smart för att konkurrera

3. Bryson DeChambeau, USA
Kommentar: Bulkige Bryson pangar på med drivern, men framgångsmelodin har börjat klinga av en del och på Harding Park krävs dessutom strategi utöver det vanliga. Succé eller fiasko…

4. Webb Simpson, USA
Kommentar: Vann US Open 2012 på The Olympic Club, bara en halv wedge från Harding Park, och har dessutom visat enastående form efter Coronauppehållet. En doldis att hålla utkik efter.

5. Jon Rahm, Spanien
Kommentar: Spanjoren vann The Memorial på en väldigt tufft uppsatt bana och visade inte bara att hans spel är bra nog för att vinna majors – även om det var kortlivat klev han upp som världsetta.

6. Xander Schauffele, USA
Kommentar: Har allt som krävs för att vinna sin första major, och spelar dessutom i sin hemmastat Kalifornien. Formstark spelare som varit där och nosat flera gånger.

7. Daniel Berger, USA
Kommentar: Delad tvåa förra veckan och är en av startfältet formstarkaste spelare med sex topp 10-placeringar, varav en var en seger, sina sju senaste starter.

Svenskkollen:

Henrik Stenson: Noterades för 62 par förra veckan, vilket var tangerat rekord för PGA-touren. Det indikerar stabilt spel och kan han bara få igång puttern kan det bli en intressant vecka på Harding Park.

Marcus Kinhult: Skaftösonen bygger vidare på den majorerfarenhet han fick tack vare fint spel på Pebble Beach förra året. Lite blandad kompott i sin senaste tävling, British Masters, och det ska bli intressant att han se vilken form han befinner sig i just nu.

KRÖNIKA: Ludvig Åbergs uppvisning – största talangen jag sett

RES MED GOLFBLOGGEN TILL GREKLAND I NOVEMBER

RES MED GOLFBLOGGEN TILL PORTUGAL I DECEMBER

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger

 

expressen

Related posts

lämna en kommentar