Andreas, 42, samlade in en miljon kronor till sin förening


Bollnäs Bandy stod redan inför ekonomiska utmaningar innan utbrottet av coronaviruset och det skulle inte bli lättare. Den 19 mars meddelade klubben att de valt att säga upp samtliga spelaravtal och vidtog alla möjligheter för att få rädda föreningen. 

Dagen därpå annonserade Andreas Sonefors, 42, känd supporterprofil med ett bultande hjärta för Bollnäs Bandy, att han dragit i gång insamlingen ”Tillsammans för Bollnäs Bandy” på Facebook. Målet var att samla in en miljon kronor. 

– Vi hade åkt ut i semifinalen och jag hade fått uppgifter om att det såg ekonomiskt tungt ut i föreningen. Då ville jag hjälpa till och jag ville göra någonting. Jag ville inte bara stå och titta på, säger Andreas Sonefors. 

”Har gjort det tillsammans” 

Den 30 juli nådde insamlingen målet på en miljon kronor, pengar som löpande har gått in på bandyföreningens konto. Andreas Sonefors poängterar att det varit många bäckar små och att majoriteten av pengarna skänkts av privatpersoner som supportar klubben. 

– De första tolv dagarna, från 20 mars till månadsskiftet kom det in 282 000 kronor. Jag tryckte redan från början att det krävdes ett brett engagemang från oss supportrar. Gensvaret har varit fantastiskt. Jag ensam hade inte kunnat göra det här, många hyllar mig, det är klart att jag varit spindeln i nätet, men vi har gjort det tillsammans. 

Bjudit på fiktiv öl 

Han har gjort allt från att hålla i auktioner av tröjor och klubbor till att få Facebook -gruppens följare att bjuda varandra på fiktiva ölrundor. 

– Man har fått vara lite påhittig för att få ihop det, säger Andreas Sonefors.

Och att pengarna kommer till nytta – det råder det inte tvivel om: 

– Det är det här som fått föreningen att hålla sig över vattenytan och överleva, det känns jättekul att man har gjort stor skillnad. expressen

Related posts

lämna en kommentar