Iker Casillas slutar med fotboll efter sin hjärtinfarkt


Iker Casillas lämnade Real Madrid för Porto sommaren 2015 och spelade där i fyra säsonger innan tiden på fotbollsplanen fick ett abrupt slut.

Under en träning med Porto började han må dåligt och fördes till sjukhus där han fick akut vård. Därefter bekräftade klubben att Casillas hade drabbats av en akut hjärtinfarkt.

Redan då sa hans agent Carlo Cutropia att karriären förmodligen är över för Casillas som var glad över att vara vid liv.

– Det här var viktigare än VM-guldet. Det är den största segern i Ikers liv. Han gjorde sitt livs räddning, sa Cutropia till Marca.

Iker Casillas slutar med fotboll

Drygt ett år senare kommer Casillas nu själv med ett definitivt besked om att karriären är slut.

”Det viktiga är vägen som du vandra och personerna som du gör det med, inte målet som du kommer till”, skriver Casillas.

I en text på Instagram avslutar han:

”När jag tittar tillbaka inser jag hur lyckligt lottad jag är för det jag fått och då menar jag inte bara titlarna utan också det jag fått som människa.”

Efter beskedet har hyllningarna strömmat in till Casillas.

”Utan dig hade allt blivit mindre meningsfullt”, skriver bland annat Gianluigi Buffon på Twitter

Ilker Casillas är en av de mest meriterade målvakterna i fotbollshistorien. Han vann La Liga sju gånger och Champions League tre gånger med Real Madrid. Dessutom tog han dubbla EM-guld och ett VM-guld med det spanska landslaget.

LÄS MER: ”Hans livs största seger – kommer inte spela mer”
LÄS MER: ”Inte hunnit hämta oss från första chocken”
LÄS MER: Casillas första ord efter hjärtinfarkten

https://www.instagram.com/p/CDdwzefDf8R/

expressen

Related posts

lämna en kommentar