Här dyker Stina Nilsson upp efter chockbeskedet


Efter den förra säsongen släppte Stina Nilsson bomben att hon lämnar längdskidåkningen och i stället inleder en satsning på skidskytte.

Beskedet väckte stor förvåning.

”Nyheten kom som en stor överraskning! Jag känner mig faktiskt lite omtumlad. Stina blir skidskytt! Det hade jag inte trott”, skrev Charlotte Kalla i ett sms till SportExpressen.

I veckan är längdlandslaget på plats i värmländska Torsby för årets första träningsläger. Och där är alltså även Stina Nilsson.

”Det var inte planerat”

Under tisdag morgon stod Nilssons bil parkerad utanför skidtunneln, där Charlotte Kalla och gänget hade inlett dagens första träningspass. Stina Nilsson valde dock att gå in i gymmet, alldeles intill skidspåret, för att trampa på en träningscykel.

– Ja, det stämmer att Stina är här, säger landslagschefen Anders Byström.

– Hela skidskyttelandslaget är i Torsby och Stina Nilsson kommer att köra med dem, hon kommer inte att vara med på något av våra pass under lägret.

Skidskyttelandslagets tränare Johannes Lukas:

– Det var inte planerat att vi skulle vara här samtidigt. Ursprungsplanen var att vi skulle varit här i Torsby nästa vecka. Men sedan ändrades planerna på grund av rådande läge. Men vi kommer inte att träna tillsammans med längdåkarna. Vi kör mest barmarksträning på fjället. Det blir för mycket folk inne skidtunneln, säger Lukas. expressen

Related posts

lämna en kommentar