Experten: ”Minst två saker talar emot Tiger” | Golf


Flera gånger har de spelat tillsammans och ofta har Per-Ulrik Johansson bevittnat Tiger Woods dra det längsta strået.

Johansson, som tog sig in på PGA-touren 2001, fick se Tigers kanske bästa år på nära håll.

Woods slog igenom med sin första US Masters-seger 1997 och vann hela 43 gånger på touren innan han missade sin första kvalgräns. Det kan jämföras med nutidens stjärnskott Collin Morikawa som hyllades efter sin andra seger – eftersom han hade fler segrar än missade kvalgränser.

Med detta sagt går det inte att bestrida att Tiger Woods under många år spelat på en nivå för sig själv.

Men efter efterhängsna ryggproblem och en rad privata skandaler var det många som trodde han hade gjort sitt i de stora tävlingarna.

Skadorna talar emot Woods

Han trotsade kritikerna i US Masters i fjol då han tog sin första majortitel sedan 2009.

Per-Ulrik Johansson är tveksam till att 44-årige Woods kan göra om bragden i veckans major, PGA-mästerskapen på Harding Park utanför San Francisco.

– Det beror helt på, han har minst två saker emot sig. Det är ryggproblemen. Man vet inte riktigt hur det är, han säger inte så mycket om hur han mår och om kroppen håller helt enkelt. Det andra är att han inte har spelat så många tävlingar jämfört med kollegerna.

– Det är de två sakerna: hans kropp, håller den? Och nummer två, hur är hans tävlingsform.

Vad blir nyckeln till att Tiger än en gång kan bli bäst i världen?

– Jag tror fortfarande han kan vinna en major och kommer vinna tävlingar om hans kropp håller. Men det kan bli svårt att komma tillbaks som världsetta om han inte spelar fler tävlingar.

Kommer han vinna fler majors?

– Jag tror det finns chans. Jack Nicklaus har ju vunnit flest på 18 och Tiger ligger tvåa på 15. Han är väldigt nära att slå rekordet eller komma upp i samma nivå.

Hur mycket tror du han vill slå det rekordet?

– Han är ihop med Jack Nicklaus världens bästa spelare överlägset genom tiderna. Men jag tror fortfarande han har det där drivet, så länge kroppen håller jag tror inte han kommer riskera hälsan för att slå det. Men jag tror han har en motivation där inne om att han verkligen skulle vilja vara historisk och även slå rekordet på antalet vunna majors.expressen

Related posts

lämna en kommentar