GS75: Maries segerjubel: Drog in 2,7 miljoner


Söndagens Grand Slam 75-omgång var inget för favoritspelarna. 

Skrällarna avlöste varandra och när nollprocentaren Unit Brodde vann den femte avdelningen fanns det bara tre system kvar inför de två avslutande avdelningarna. 

Ett av de systemen som hade chansen på sju rätt lämnades in av Marie Vannebrant, som lägger andelsspel åt Café Brasco på ATG Tillsammans. 

När de två sista loppen avgjorts stod det klart att hon dragit in 2,7 miljoner kronor på sitt system. 

– Jag har till och med drömt trav i natt, säger Marie Vannebrant när SportExpressen når henne. 

Var decimeter från att vinna tio miljoner

Hur mycket har du spelat på trav innan? 

– Jag visste ingenting om trav för ett år sedan. Det är Joakim Widén som har lärt mig. Jag började lägga på Brasco i januari tror jag. Innan dess har jag inte spelat någonting. Jag har varit nära flera gånger. Att den äntligen fick sitta känns så roligt. 

Söndagens vinst hade dessutom kunnat bli ännu större. Om 3 Vikens Brummer, som var ett par decimeter från att vinna det avslutande loppet, hade tagit sig först över mållinjen – hade Marie blivit ensam med sju rätt och dragit in tio miljoner kronor. 

Men nöjd är hon ändå. Det gäller även andelsköparna som satsade 299 kronor och fick 253 000 kronor tillbaka. 

– Jag hade gärna velat bli själv. Jag jagar ju gärna skrällar och vill försöka gå för potten om det går. Det blir inga fegspikar på det systemet. Åtminstone en spik ska ha bra spelvärde. Men jag är jätteglad ändå. 

”Jag vågade inte ens titta själv” 

Miljonbeskedet fick hon via telefon. 

– Jag förstod inte riktigt först hur mycket det var. Jag satt ute på en båt och vågade inte titta på loppet själv. Helt plötsligt ringer Jocke och då var loppet avgjort men vi var bara på upploppet. Men det var skönt, då slapp jag målgången.

Hur reagerade du när han ringde?

– Jag blev jätteglad. Jag stod bara och log. Det var en jättekul kväll i går. Jag var väldigt osocial med mina vänner på båten. Men det kanske inte är så konstigt, säger hon och skrattar.

Blev det något speciellt firande? 

– Det blev korv stroganoff och ris. Jag är på en båt så jag dricker ingen alkohol, men jag hade behövt en rejäl whisky i går. Det hade jag faktiskt. Eftersom jag var så nervös, säger hon skrattar. 

– Men jag ställde in mig på att få sex rätt för att slippa bli besviken. Jag vågade inte ens titta själv. Men det var en jättehärlig känsla. expressen

Related posts

lämna en kommentar