Gävleföretaget Cibes Lift växer i Finland


Cibes har sitt huvudkontor i Gävle och har cirka 650 anställda, distributionsnätverk i 50 länder och dotterbolag i ett 20-tal länder. Försäljningen 2019 uppgick till 1,3 miljarder kronor. Tidigare i år tillkännagav Cibes Hissit OY och Amslift OY en sammanslagning av de båda bolagen.

– Tack vare förvärvet av RH Tekniikka, stärker vi vår marknadsposition inom modernisering och hissprojekt på totalentreprenad. Eftersom över 90 000 finländare bor i flerbostadshus med mer än tre våningar utan hiss, är det här en mycket stor marknad, säger Per Lidström, vd för Cibes Lift Group.

Cibes och Amslift har redan kontor i Åbo, Hyvinkää, Vaasa och Outokumpu. Efter förvärvet kommer kontor att finnas även i Helsingfors och Muurame och Cibes i Finland kommer att ha mer än 40 anställda.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar