Premiärvisning för radhusen på äppelträdstomten


Efter år av protester, överklaganden och ett stillastående bygge är nu radhusen på Sofiagatan på Söder i stort sett färdigbyggda. Det fattas några detaljer som att garagen ska färdigställas samt balkongräcken på fram och baksidan.

Enligt Patrik Jogedal, fastighetsmäklare på Svensk fastighetsförmedling, finns en efterfrågan på villor och radhus. Tidningen har tidigare skrivit om att den ekonomiska oron med anledning av cororona inte påverkat bostadsmarknaden i Gävle särskilt mycket, annat än att en försäljning kan ha tagit längre tid.

Patrik Jogedal tror inte att priset på strax under fem miljoner kronor för det nyproducerade radhusen på Vallbacken avskräcker.

– Prismässigt ligger det högt men ett sådant här centralt beläget objekt med hög kvalitet, det har vi förhoppningen att vi kommer att sälja.

Ett av de sju radhusen är sålt efter att de först erbjudits till kommunens tomtkö. Under fredagen hade Patrik Jogedal en första visning för övriga intresserade som bokat tid.

Thomas Gustafsson och hans dotter Alicia Gustafsson var några av de som kikade in i radhuset på 150 kvadratmeter, fördelat på två plan.

De bor i ett äldre hus med tillhörande hästgård i Hedesunda som familjen vill sälja innan flyttlasset går mot Gävle.

– Vi har rustat hus tidigare och nu skulle det vara skönt att slippa. Vi har haft koll på det här länge, Söder är ett bra område och båda jobbar i stan och en dotter går i skola här så då får alla cykelavstånd, säger Thomas Gustafsson.

Prislappen jämför han med centralt belägna villor.

– Det kan vara samma pris på ett hus med renoveringsbehov, här är allting nytt.

LÄS MER: Efter flera månaders bygguppehåll – sju radhus byggs på äppelträdstomten

TIDSLINJE: Alla turer kring äppelträdet i Sofiaparkenarbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar