Lewis Hamilton vann Storbritanniens FP efter punktering


Säsongens fjärde Formel 1-lopp avgjordes på Silverstone.

På hemmaplan slog Lewis Hamilton banrekord i kvalet när han och Valtteri Bottas dominerade och britten var storfavorit inför loppet.

Länge såg det också ut som att Daniil Kvyats krasch efter 18 varv skulle bli det mest anmärkningsvärda från finalen när Hamilton bevakade sin ledning.

Ryssen var otröstlig efter kraschen och beklagade sig i sin teamradio.

– Grabbar, jag ber så j*vla mycket om ursäkt, sa Kvyat.

Hamilton vann efter punktering

När loppet kom i gång igen var det fortsatt Lewis Hamilton som behöll sin position längst fram men i slutet hettade allt plötsligt till.

Det började med att Valtteri Bottas tappade sin andraplats med en punktering och därefter fick även hans Mercedes-kamrat i toppen punktering på sista varvet.

Lewis Hamilton klarade sig dock och körde i mål som segrare på tre däck.

– Fram till sista varvet flöt allt på bra. Däcken kändes bra. Valtteri (Bottas) pushade mig verkligen hårt. När jag hörde att hans däck gick tittade jag på mina egna och allt såg bra ut, säger Hamilton i segerintervjun efter loppet.

Däcken var dock inte bra…

– Herregud, jag har definitivt aldrig varit med om något som det som hände på sista varvet. Mitt hjärta stannade nästan, säger Hamilton.

”Besvikelse att missa en seger”

Hamilton vann knappt sex sekunder före Max Verstappen och 18 sekunder före Charles Leclerc. Valtteri Bottas hade inte lika tur efter sin punktering och halkade ner till elfte plats.

En som hade kunnat dra nytta av Hamiltons haveri var Max Verstappen. Nederländaren åkte in i depån med bara några varv kvar för att byta däck. Detta eftersom han ville sätta loppets snabbaste varv och få en extra mästerskapspoäng. 

Stoppet gjorde att Verstappen hamnade långt bakom Hamilton och Bottas och när olyckan var framme för Hamilton hann inte Verstappen ikapp.

Red Bulls teamchef Christian Hornet menar dock att Verstappen inte gjorde något misstag när han gick in i depån eftersom hans däck var skadade.

– Det är en besvikelse att missa en seger men jag tror vi hade tagit det här innan loppet, säger Christian Hornet enligt F1-journalisten Adam Cooper.

LÄS MER: På pallen – trots krasch innan starten: ”Otroligt”
LÄS MER: ”Melwin har väldigt svårt att förstå det”
LÄS MER: JUST NU: Skriver nytt kontrakt med Örebro

expressen

Related posts

lämna en kommentar