Ilskan – efter smällen på Winnipegs stjärna | NHL


Det enda ”normala” resultatet denna första speldag i NHL efter drygt fyra månaders paus var New York Islanders 2-1-seger över Florida.

– Det här är slutspelshockey på steroider, sa Winnipeg Jets coach Paul Maurice före nattens sena möte med Calgary och hänvisade till den korta tiden för förberedelser.

Mötet mellan Penguins och Canadiens innehöll två missade straffslag.

Först missade Pittsburghforwarden Conor Sheary med tre minuter kvar av den tredje perioden vid ställningen 2-2 och sedan fick Montreals Jonathan Drouin chansen att bli matchhjälte efter 6.46 av förlängningen utan att lyckas.

Avgörandet kom när knappt 14 minuter hade spelats av sudden death och det var Jeff Petry, som avgjorde dramat.

En bitter förlust för Penguins som hade hämtat upp ett 0-2-underläge i den andra perioden genom mål av Sidney Crosby och Bryan Rust.

Patric Hörnqvist hade assist på kvitteringsmålet.

Vred sig i plågor

Winnipeg Jets drabbades av en tung skada i nattens sena match mot Calgary när Mark Scheifele tvingades utgå tidigt efter en tackling av Flamesforwarden Matthew Tkachuk.

Scheifele försökte väja undan vid långsargen när han hörde Tkachuk komma bakifrån i full fart, men föll olyckligt efter att ha träffats av Calgaryforwardens ena skridsko mot underbenet.

Scheifele vred sig i plågor under en lång stund liggandes på isen och behövde hjälp för att ledas ut till omklädningsrummet. Han kunde inte stödja sig på vänsterbenet och återkom inte i matchen.

Tacklingen upprörde Jetsspelarna, som menade att Tkachuk utdelade en spark med ena skridskon mot Scheifele.

– Jag tror inte att Tkachuk gjorde det där med flit, sa förre NHL-spelaren Keith Jones i tv-studion hos NBC Sports i den andra periodpausen.

Han fick medhåll av en annan expertkommentator, Pierre McGuire.

Jets lagkapten Blake Wheeler utmanade Tkachuk på ett slagsmål kort senare och de båda gjorde upp i en fajt, som blev kort sedan de snabbt fallit till isen.expressen

Related posts

lämna en kommentar