Hambletonian: Fem svensktränade till Hambletonianfinal


Nancy Takter, dotter till Jimmy Takter, tränar den ena försöksvinnaren till den 95:e upplagan av Hambletonian som avgörs på Meadowlands i New Jersey nästa lördag, där drygt 4,3 miljoner kronor väntar vinnaren.

Det såg ut att bli svensktränad seger även i det första försöket på lördagen där Åke Svanstedt-tränade Back Of The Neck, körd av Scott Zeron, ledde men fick se sig besegrad av stoet Ramona Hill, som efter sin imponerande spurt får räknas som favorit till segern.

Ramona Hill tränas av Tony Alagna. 

”Förhoppningsvis ännu bättre i finalen”

I och med coronavirusets utbrott senarelades starten av tävlingssäsongen i USA och försöket till Hambletonian var bara Ready Cash-sonen Ready For Monis andra start för året.

Så rimligtvis bör Takters häst vara ännu bättre med loppet i kroppen.

– Som tävlingsupplägget varit i år har det varit svårt att hitta lopp. Vi ville inte starta hästen för tufft innan Hambletonian så han fick ett par lätta kvallopp för att hitta formen och förhoppningsvis tar han detta loppet på rätt sätt och är ännu bättre nästa vecka, sade Nancy Takter efter loppet.  

Inga försök i Oaks  

Ramona Hill var inte det enda stoet som prövade lyckan mot hingstarna i Hambletonian. Även Ron Burke-tränade Sister Sledge valde att gå ut där och tog sig också till final. Detta medförde att endast tolv ston anmäldes till Hambletonian Oaks och då kördes inga försök, alla tolv stona gick vidare till finalen enligt regelverket.

I stonas final med drygt 2,5 miljon kronor till segraren finner vi fyra svensktränade hästar. Nancy Takter har två, medan Lucas Wallin och Marcus Melander kvalade in varsin häst.

Stall Courants Hypnotic AM, tränad av Marcus Melander får bära favoritskapet i Oaks trots att hon var en av två hästar som lottades till bakspår, spår tolv. Hypnotic AM befäste sin position som favorit när hon natten till söndag enkelt besegrade sju av sina motståndare i ett lopp utskrivet som en Oaksgenomkörare. 

Hambletonian Stakes-finalen

1. Ready For Moni – Nancy Takter

2. Back of the Nec – Åke Svanstedt

3. Hollywood Story- Marcus Melander

4. Big Oil – Julie Miller

5. Ramona Hill – Tony Alagna

6. Threefiftytwo – Luc Blais

7. Capricornus – Marcus Melander

8. Rome Pays Off – Marcus Melander

9. Sister Sledge – Ron Burke

10. Amigo Volo – Nifthy Norman

Förstapris: cirka 4,3 miljoner kronor

1609 meter, autostart

 

Henrik Lundell, Kanal 75expressen

Related posts

lämna en kommentar