Efter kritiken mot Casablanca – felfritt vid ny inspektion


16 juli gjordes en uppföljande livsmedelsinspektion hos Café Casablanca i Ockelbo, för att följa upp tidigare avvikelser. Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning som gjorde kontrollen kunde konstatera att alla tidigare avvikelser nu är åtgärdade.

LÄS OCKSÅ: Sur mjölk och varmt i kylen – flera brister hos nystartade Café Casablanca i Ockelbo

En av avvikelserna från den tidigare rapporten var att inspektör Stina Fransson hade svårt att bedöma vilket kött som var inhandlat av butiken då det på kvittot stod ”kalv oxfilé”, vilket hon inte med säkerhet kunde bedöma var oxfilé.

Detta är ingen avvikelse i lagstiftningen, men en punkt att titta på igen för att säkerställa att det verkligen var rätt styckningsdetalj.

Mehmet tycker det har framställts som att han saknade kvitton till köttet, vilket han vill förtydliga.

– Jag har visat upp kvitton för de köp jag gjort, men då jag köpt in kalvfilé och vanlig oxfilé tillsammans är det svårt att bevisa vad som är vad. Skulle jag råka servera kalvfilé istället för vanlig oxfilé är jag dock bara glad, då det är mer exklusivt, säger Mehmet.

Inspektör Stina Fransson säger att det inte rör sig om någon större sak i detta fall, men att man ändå vill kunna säkerställa vilket kött som serveras.

– Står det oxfilé på menyn ska det serveras filé från en oxe. Kalv är dessutom dyrare, vilket då skulle vara ologiskt att byta ut oxfilén mot, Säger inspektör Stina Fransson.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar