Det är inte bara Andersberg som dras med dåligt rykte


Ja, men det finns fler bostadsområden i Gävle som dras med dåligt rykte. Vi har Brynäs, men deras rykte håller på att elimineras. Men vi har Sätra som också dras med detta fenomen. Men vad som har fått mig att fundera över det är att i vissa fönster sitter persienner som solfjädrar och är trasiga. Det behöver inte bara vara i ett fönster utan kan vara i flera på ett och samma hus. Detta kan påverka en hur man ser på de som bor där fast det inte kan finnas någon grund för dessa tankar.

Hyresvärden borde kunna få ta bort dessa trasiga persienner åtminstone så det inte drar ner uppfattningen om husets standard. Persienner skulle kunna ingå i lägenheterna, då har hyresvärden ansvaret för hur huset uppfattas av andra hyresgäster och förbipasserande.

Men inte bara detta utan städningen av de allmänna utrymmena har också betydelse, samt att hyresvärden ger de nya hyresgästerna information om vad som gäller. De skall inte bara håva in hyran, men man befarar att det är så.

Talade med en hyresgäst, som påpekade att de hade trasiga lampor i förrådsdelen, och det tog flera veckor att få dem utbytta. Undra om de medvetet drar ut på att se till att saker fungera. Det gör att husen förfaller och det blir vissa hyresgäster som kommer att få bo och accepterar detta, medan de övriga flyttar.

Gittanarbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar