Amin Sarr målade i sin startdebut för Malmö FF


Amin Sarr skrev a-lagskontrakt med Malmö FF i april i år.

Borta mot IFK Göteborg fick 19-åringen chansen från start för första gången och bestämde sig för att tacka Jon Dahl Tomasson för förtroendet. 

I den 18:e minuten slog han till på en hörna med huvudet.

– Jag har inte gjort ett nickmål på länge, kanske när jag var 15 år gammal. Jag tänkte inte så mycket när bollen kom till mig, det var bara att smälla dit den. Känslan var obeskrivlig att få göra mål i min debut, säger Amin Sarr.

”Topp tio-tal jag har hört”

Efter matchen fick Amin Sarr hålla ett tal i omklädningsrummet – vilket är tradition enligt veteranen Guillermo Molins.

– Han fick hålla ett tal som man får göra när man gör det första målet. Jag sa till honom att det var topp tio bästa tal jag har hört i mitt liv, säger Guillermo Molins och fortsätter:

– Sarr är fantastisk. Jag är jätteglad för hans skull – han är en superspelare och en jättefin kille. Och när man är det så tycker jag om att ta hand om honom. Han har blivit min lille son i omklädningsrummet.

Vad huvudpersonen själv säger om sitt tal?

– Ja, det var bra. Det var på engelska dessutom. Det var Molins som tvingade mig. Jag tackade bara laget för supporten och för stödet, säger Sarr.

”Skönt att få visa upp sig”

Guillermo Molins har fått snålt med speltid i Malmö men mot Blåvitt fick anfallaren chansen från start.

– Det kändes skönt att starta, jag har inte fått spela så mycket den senaste tiden så var skönt att få visa upp sig lite, säger Molins.

Poya Asbaghi berömde dig och sa även att du var Malmös 18:e anfallare”.

– Trevligt att få beröm. Det är klart att det är tuff konkurrens, jag ser det som att tränaren får välja vilka det är som ska spela och jag tycker att jag är tillräckligt bra för att vara där. Sen är det hans (Jon Dahl Tomasson) beslut.

Att Malmö nu fick en revansch, efter förlusten i cupfinalen mot just Blåvitt, var Molins nöjd med.

– Klockrent att möta dem direkt igen. Både att vi var revanschsugna och att de var tröttare än vad vi skulle vara, så det var helt perfekt. Vi har en bra trupp och jag tycker att vi är starka, säger Molins och fortsätter:

– Det är där uppe i toppen vi ska vara och vill vara. Oavsett om Norrköping vinner i morgon (måndag) eller när de nu än spelar så är det en signal som pressar dem lite.

LÄS MER: MFF:s revansch: Är ny serieledare
LÄS MER: Kritiken mot egna laget: ”Är för dåligt”expressen

Related posts

lämna en kommentar