Alexander Isak berättar om första året i Real Sociedad


Alexander Isak gjorde ingen besviken under sitt första år i Spanien.

Svensken gjorde nio mål i La Liga och sju mål på sju matcher i Copa del Rey. Dessutom var han med och tog Real Sociedad till final i Copa del Rey mot Athletic Bilbao när han sänkte Real Madrid med två mål på Santiago Bernabéu.

Succén fick Alexander Isaks namn att nämnas som intressant för Barcelona. Både sajten Goal och den spanska tidningen Cadena Ser uppgav att storklubben varit i kontakt med honom.

Ryktena är inget som Isak lägger någon vikt vid, säger han i SVT:s reportageserie Landslagsstjärnan.

– Man läser, man missar inte. Man läser vad som skrivs men i slutet av dagen är det bara jag som vet, så det finns ingen anledning för mig reagera på något som skrivs. Jag trivs bra där jag är och ser fram emot nästa säsong. Det är där jag står i dag, säger han till SVT-reportern Johan Kücükaslan.

Alexander Isak: ”Det är inte kul, självklart”

Samtidigt som Isak gjort stor succé när han väl spelat har han också fått se sin anfallskollega Willian José få mer tid på planen. Isak spelade bara 90 minuter i La Liga en enda gång under säsongen.

– Jag brukar tänka ganska positivt. Jag fokuserar på sånt jag kan kontrollera, att jobba hårdare genom en motgång. Du gör det du kan, du ska inte fokusera på att du inte spelar. Det ligger inte bara i dina händer. Det du kan kontrollera är din träning och vad du gör för att kunna prestera. Det är någonstans där jag lägger vikten. Men jag är inte värsta filosofen så, säger Isak i SVT.

Han säger att han förstår varför han inte alltid spelat eftersom Real Sociedad har en bred trupp.

– Det är inte kul, självklart. Man vill alltid spela oavsett hur det går men när man känner sig het och sitter på bänken matchen efter känns det inte optimalt för en spelare. Det är klart det sved men samtidigt gav det mig mer tändvätska och fick mig att vilja ännu mer.

LÄS MER: Domen: Är bästa debuten på 30 år
LÄS MER: Alexander Isak hjälte – två minuter efter bytet
LÄS MER: Alexander Isak slår till – gör mål igenexpressen

Related posts

lämna en kommentar