AIK spelade 0-0 mot Kalmar FF i Grzelaks första match


Bartosz Grzelak fick en märklig uppladdning i sin första match som tränare för AIK.

Laget blev kvar i bilköer på Öland i flera timmar och matchen borta mot Kalmar FF sköts upp i tre och en halv timme.

Väl på plats blev det ingen större tillställning mot Kalmar.

Den första halvleken blev mållös och i andra halvlek var Henok Goitom närmast för AIK.

Anfallaren missade dock sitt öppna läge och inte heller Kalmar lyckades göra mål trots ett farligt skott från Isak Jansson på tilläggstid.

Kalmar fick mål bortdömt

Den mest omtalade situationen i matchen kom i första halvlek när Alexander Ahl Holmström gav Kalmar ledningen och blåstes av för offside – en tveksam offside om man tittade på reprisbilderna.

– Så som situationen ser ut får vi ta det och se det som ett positivt steg framåt, jag kallar det ett halvt steg framåt men det är det viktigaste, säger Nabil Bahoui.

– Vi vet att vi är långt ifrån där vi vill vara men vi måste börja någonstans. Det här var en match där vi löser försvarsspelet bra. Kalmars chanser är på inkast och hörnor men vi gör ett bra jobb. Vi hade några chanser som vi borde förvaltat bättre.

Resultatet innebär att AIK går upp på 13 poäng och att Kalmar är tabelljumbo på nio poäng. Kalmar FF:s lagkapten tycker att laget gjorde sig förtjänt av mer.

– Jag tycker vi förtjänar mer i dag, vi skapar de bästa chanserna och har ett bättre anfallsspel. Vi släpper inte till mycket, jag tycker vi förtjänar tre poäng, säger Kalmars Viktor Elm.

Hur tycker du att AIK bjuder upp spelmässigt?

– Man ser att AIK har dåligt självförtroende. De vågar inte spela snabbt till varandra, de spelar enkelt och tar inga risker direkt. Men det är klart, man ser att de inte är det AIK vi är vana vid.

AIK:s tränare Bartosz Grzelak var nöjd över arbetsinsatsen men tycker att det fanns mer att hämta spelmässigt.

Bartosz Grzelak:

– Det var en väldigt tillknäppt match, den är stängd på många sätt och det blir inget böljande spel. Matchen präglas av att det i framför allt första halvlek får rätt korta anfall och vi tappar en del boll när vi ska in på Kalmars planhalva. De har en del fasta situationer på de långa inkasten vilket gör att mycket av spelet förläggs på vår planhalva. Kalmar har en styrka där och vi kämpade med det. 

– I andra halvlek försökte vi ha mer kontroll i vår speluppbyggnad men vi tappar bollen för ofta. Vi har en bra period efter en kvart i andra men Kalmar var starka och kom tillbaka. Vi är absolut inte nöjda spelmässigt för vi möter en välorganiserad motståndare men samtidigt är ett steg framåt vad gäller vår moral och kampvilja. Killarna står upp för varandra på ett fantastiskt sätt.

Grzelak: ”Varit väldigt intensivt”

Hur har förberedelserna varit för Bartosz och laget med så lite tid?

– Det har varit väldigt intensivt. Sedan har jag haft en träning med killarna och då får man verkligen värdera noggrant hur mycket man kan få ut av sina idéer. Vi har försökt jobba med enkla grejer och haft två teoripass. Det är det vi hunnit göra. Jag ser fram emot att jobba vidare med gruppen för den är härlig.

Hur mycket fick du ut av dina idéer?

– Det jag får ut är kompaktheten i försvarsspelet. Vi ville sitta ihop på ett bra sätt och i värsta, värsta fall ska matchen sluta 0-0 och det gör den. Självklart vill vi vinna men vi höll nollan och det var viktigt för oss.

Blir det 4-4-2 i fortsättningen?

– Jag kände rent pedagogiskt så var det enklast att börja där på en träning.expressen

Related posts

lämna en kommentar