Ingen Kharaishvili mot Malmö FF


Det var i det allsvenska Göteborgsderbyt mot BK Häcken (0–0 på Bravida arena) som Blåvittanfallaren Giorgi Kharaishvili utgick skadad i pausvilan. 

– Han fick en smäll och hade rejält ont, sa IFK:s fysioterapeut Calle Persson efter matchen. 

Blåvitt hoppades sedan kunna få Kharaishvili tillbaka i spel till cupfinalen mot Malmö FF i torsdags, men även då saknades georgiern. 

Nu står det klart att Giorgi Kharaishvili även missar den viktiga allsvenska matchen mot Malmö FF under söndagen.  

– Nej, han är inte tillbaka. Vi får se, men jag hoppas att han inte blir borta under allt för lång tid. Men han spelar definitivt inte i morgon, säger IFK-tränaren Poya Asbaghi.

Sent beslut om startelvan

I övrigt saknas sedan tidigare Robin Söder. Dessutom är Noah Alexandersson tveksam till matchstart. Jakob Johansson, som matchats hårt den senaste veckan och spelat 210 minuter, har man inte fattat beslut om än. 

– Vi har inte tagit ut elvan än. Vi brukar göra det dagen innan, men nu har det varit så tufft matchande och vi inväntar många sena svar. Vi har sagt att vi ska vänta till i morgon (söndag) och se hur spelarna känner sig och därefter ta ett beslut. Det inkluderar honom också. 

Det tuffa matchandet, 120 minuter i cupfinalen i torsdags, gör att Blåvitt återigen tvingas kasta om i startelvan återigen.  

– Det påverkar oss givetvis, precis som det har gjort under hela den här allsvenska säsongen när vi har haft cupspelet. Det har varit i princip omöjligt för oss att spela 120 minuter och sen sätta samma elva på plan tre dagar senare. Det kommer inte gå nu heller.

”Fullt fokus på allsvenskan nu”

Spelschemat har heller inte gett tid över för särskilt mycket firande och njutande efter cuptiteln. 

– I torsdags hade vi en härlig kväll tillsammans på Kamratgården, sedan började arbetet inför nästa match i fredags. Det är en sådan säsong med tajt mellan matcherna. Sen är det klart att vi mår bra av att vinna en titel och att det stärker stämningen, men vi får inte bli för bekväma i det och blicka tillbaka. Nu får vi blicka framåt. 

Var det här vändningen för er? 

– Känslan är stärkt. Vi ville verkligen vinna cupen och lade mycket fokus på den – och det var värt det. Men nu är det fullt fokus på allsvenskan som gäller och där vill vi vinna matcher nu. 

Ska det bli skönt att kunna lägga fullt fokus på allsvenskan ett tag nu?

– Ja, det ska bli jäkligt skönt. Sen är det fortfarande tajt matchande, men nu kan vi tänka på en tävling och slipper dessutom de här matcherna i 120 minuter. 

Att det är just Malmö FF som väntar återigen på Gamla Ullevi är bara positivt, menar Asbaghi. 

– Det hade varit tufft att spela mot vilket annat lag som helst eftersom vi kommer från en riktig urladdning i 120 minuter. Därför är det tacksamt att vi får möta samma lag. Det handlar inte om att vara tokfräscha utan om att vara fräschare än Malmö FF. expressen

Related posts

lämna en kommentar