IFK Göteborg-legendaren Torbjörn Nilsson om svåra tiden: ”Varit ensamt”


Trots att Torbjörn Nilsson fyllde 66 för bara någon vecka sedan håller han fortfarande i gång. Under våren släppte han en app för fotbollsträning och han föreläser fortfarande en del om ledarskap på arbetsplatser. 

Nu hintar han också om nästa projekt som är på gång. 

– Det blev en konsekvens av fotbollsappen jag släppte, men som jag tyvärr inte kan säga någonting om ännu. Det kommer nog ut snart. Jag hoppas det kan bli en bra grej för svensk fotboll, säger Torbjörn Nilsson. 

Har 4 000 kvm tomt att underhålla

Annars har det varit en märklig och speciell vår under coronapandemin. Även för Torbjörn Nilsson. 

– Det har varit ensamt. Jag gillar ju kulturella sammanhang och att gå på fotboll, musikevenemang och sånt. Men det är ju noll nu. Jag fick även ställa in min födelsedag och man känner verkligen att livet inte bara består av att äta och sova. Det är så mycket annat som kommer till och just det kulturella utbudet som är så bra i Göteborg… Man inser vad viktigt det är med fotboll, konserter och sånt för människan för att kunna leva. Det har jag upptäckt nu. 

Har du mest hållit dig hemma?

– Ja, precis. Men jag har 4 000 kvadratmeter tomt så det har inte varit problem att hitta arbetsuppgifter. 

Du sätter dig själv i arbete där?

– Ja, men det blir lite tjötigt till slut. Jag har ingen chef som står och talar om vad jag ska göra och att nu måste jag göra det och det. 

Du måste driva på det själv?

– Ja, precis. Man får försöka övertyga sig själv hela tiden. 

”… så kommer man på att det är onsdag”

Någon särskild semester har han inte i sommar, Torbjörn Nilsson jobbar på för fullt med sina olika projekt. 

– Sen har jag ju semester hela tiden, vettu. I alla fall upplever jag det så. Man tappar tidsaspekten på något sätt och det har jag gjort sista året. Jag vet inte om det är måndag eller fredag längre. Men samtidigt är det lite tragiskt att man inte riktigt får den där sköna fredagskänslan längre. 

Torbjörn Nilsson pausar innan han fortsätter:

– Man tänker att man ska gå ut och ta en öl, och så kommer man på att det är ju för sjutton bara onsdag, haha. 

Det är ju ändå en lill-lördag?

– Ja, så kan man ju säga, haha. expressen

Related posts

lämna en kommentar