Hög efterfrågan på begagnade bilar i Gävle – antalet slår i taket: “Man får bättre pris”


Pandemin, som till en början gav en negativ påverkan på försäljningen av begagnade bilar, har nu motsatt effekt. Juni månad slog försäljningen mellan återförsäljare och privatkunder i taket och är den enskilt högsta månaden någonsin för begagnathandeln.

24 000 bilar såldes i riket och enligt Vroom var det en volymökning på 26 procent.

Hos Bilbolaget i Gävle har man märkt av en ökad efterfrågan av begagnade bilar. Fredrik Veenhuis är ansvarig för försäljningen i hela Gävleborg:

– Vi har en ökning på 30 procent på begagnat. Vi ser en hög efterfrågan och på vissa modeller finns en ökad prisbild. Det har medfört att folk har känt att det är läge att byta bil när man får bättre pris, säger han.

Restriktioner kring utlandsresor, hemestrar och långa bilresor är de orsaker Fredrik Veenhuis tror ligger bakom de höga försäljningssiffrorna.

– Istället för att lägga pengar på utlandsresor satsar man på en ny bil. Man ska åka Sverige runt och behöver en ny bil.

En av kunderna i den stora bilhallen är Jörgen Blomman som letar efter nästa bil. Men att köpet skulle bero på pandemins restriktioner tror han inte.

– Vi hade varit tvungna att köpa ändå. Bara vi kommer överens blir det en Renault.

Bilåterförsäljarna Bilmetro och Thunbergs bil i Gävle har även de sett en ökad efterfrågan på begagnade bilar.

– Priserna har varit attraktiva på både begagnade och nya bilar under den här perioden när bilhandlarna sänkt priserna, säger Magnus Lindmark försäljningschef Bilmetro.

– Det är mer spring efter begagnat. Juni-juli månad är vanligtvis stora begagnat-månader, säger Ludwig Molge, försäljningschef på Thunbergs bil.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar