Caroline Sjöblom lämnar AIK – blir förbundskapten


I stället blir hon förbundskapten för svenska ungdomslandslagen, F15 och F17.

– Jag är så förväntansfull på att börja. Impulsen och känslan när jag fick frågan var direkt att jag kommer tacka ja, säger hon.

Tillsammans med Robert Svanström, har hon lett AIK till åtta raka vinster den här säsongen i Elitettan. 

– Sedan är det självklart att det finns jobbiga saker också, att lämna AIK och det som jag har varit med och byggt upp. Och den fina resa som vi är på, framför allt den här säsongen och det teamet jag har runt mig. Det är tråkigt att lämna det, det är nästan en lite vedmodig känsla. Men jag får vara lite egoistisk just nu nu och tänka på mig själv och det drömjobbet jag har tackat ja till.

Blir kvar säsongen ut

Men Caroline Sjöblom lämnar inte AIK:s segertåg än, utan kommer fullfölja säsongen.

– Det är viktigt för mig att få vara lojal och avsluta det jag har påbörjat den här säsongen, för mig är det viktigt att det blir bra. Att jag inte hoppar av direkt och slutar mitt i säsong.

Att ett ”drömjobb” är några månader bort är en stor motivation.

– Det har gett mig extra energi. Nu kan jag verkligen ge allt, det tror jag hela ledarteamet känner. Nu ska vi göra det så bra som möjligt 2020.

I fjol slutade laget fyra och missa chansen att ta steget upp.

– Jag tycker vi har rättat till vårt försvarsspel väldigt bra jämfört med förra året. Förra året gjorde vi flest mål i serien men vi gick ändå inte upp i damallsvenskan för vi hade svårt att stänga matchen och inte släppa in mål när det behövdes, säger Sjöblom.

Vad tror du om er chans att gå upp i år?

– Det är helt upp till oss, vi är våran egna värsta motståndare. Om vi klarar av att hålla den här hungern och aldrig slappnar av ska det gå. Men börjar vi bli nöjda börjar det bli tufft.

AIK ställs mot Kvarnsvedens IK på lördagen klockan 15. Matchen sänds i SportExpressen Play!expressen

Related posts

lämna en kommentar