Profilernas stöd till Safari efter tabben: ”Älskar dig”


Malmö FF var på väg mot föreningens första cuptitel på 31 år. Ola Toivonen hade gjort 1-0 och det var bara fem minuter kvar av ordinarie tid.

Då snubblade Behrang Safari och bjöd Patrik Karlsson Lagemyr på 1-1-målet. IFK Göteborgs Alexander Farnerud gjorde 2-1 i förlängningen och Malmö FF förlorade sin tredje cupfinal på fem år. Behrang Safari var stenhård mot sig själv efter nederlaget.

– Det kommer bli ganska hårt mot mig under de kommande dagarna. Då gäller det att stänga av. Det finns säkert folk som är jätteförbannade på mig, sa Safari innan han hoppade in i spelarbussen och lämnade Göteborg efter matchen.

Safari stöttas av Rosenberg

Senare på kvällen skrev MFF-backen ett långt inlägg på Instagram.

”Känns som man svikit en hel stad, en klubb och framförallt mina lagkamrater”, skrev Safari bland annat.

I kommentarerna till det inlägget flödar nu kärlek och stöd. Hundratals personer har svarat med hjärtan. Många har också tagit sig tid att skicka sitt stöd.

Förre MFF-kaptenen Markus Rosenberg skriver att Safari för alltid är hans kung. ”ALLA älskar dig”, skriver målvakten Johan Dahlin.

Landslagets och Brentfords mittback Pontus Jansson, med rötterna djupt nere i Malmö FF, gör sitt bästa för att uppmuntra.

”Min älskade vän! Du förtjänar allt de bästa”, skrive Jansson

Anfallaren Isaac Kiese Thelin vill inte att Behrang Safari ska bära hela ansvaret för den missade titeln.

”Vi vinner tillsammans & vi förlorar tillsammans” skriver han.

Safari: ”Oändlig kärlek till er”

Behrang Safari är tacksam för stödet.

”Vill skriva till alla er som tagit er tid att lämna några rader med kärlek, jag ser er, jag hör er. Ni ska veta att det värmer en gammal mans hjärta att få läsa era fina kommentarer, ni ger mig styrka att blicka framåt och ni har min fulla respekt, nu och för alltid, oändlig kärlek till er”, skriver han.

https://www.instagram.com/p/CDR5G_SDBAC/

expressen

Related posts

lämna en kommentar