Mika Zibanejad om Henrik Lundqvist


När New York Rangers spelade träningsmatch mot New York Islanders imponerade Henrik Lundqvist.

Lundqvist, som varit petad under stora delar av NHL-säsongen, visade att han vill vara med igen när NHL-slutspelet kommer i gång. 

– Han har inte några tankar på att ge upp jobbet som förstemålvakt ännu, sa ex-spelaren Brian Boucher i NBC Sports tv-sändning.

Ännu en person som hyllar Lundqvist inför NHL-återstarten är Mika Zibanejad. Han tycker att Lundqvist behållit sin professionalism under hela tiden som han varit petad.

Zibanejad: ”Jag känner mig trygg”

– Han kom in till varje träning och jobbade stenhårt och tävlade där ute. Det smittar av sig till de andra. Han har hållit uppe humöret ändå, säger Zibanejad i en intervju med SVT.

Mika Zibanejad har stått för en imponerande säsong i NHL och gjorde hela 75 poäng på 57 matcher innan corona-uppehållet.

– Vi har inte fått besked än om vem som ska stå i morgon. Det ska bli intressant och kul att se. Vi har tre bra målvakter, jag känner mig trygg med alla. Så det blir bra, säger Zibanejad.

Om Lundqvist får vakta kassen är Zibanejad säker på Rangers kan gå långt.

– Allt kan hända i ett slutspel. Han har varit med Rangers och tagit dem långt i många slutspel. Han vet vad som krävs, säger Zibanejad.

LÄS MER: ”Visar att han inte tänker ge upp jobbet utan kamp”
LÄS MER: Tipset står fast: De tar hem årets Stanley Cup
LÄS MER: Hyllar flickvännen: ”Hon betyder allt”expressen

Related posts

lämna en kommentar